16.1.10

Heidis kakekalas


Eller, det er vel mer riktig å kalle det Idas kalas siden det tross alt var hennes bursdag vi feiret. 16 mennesker av smått og stort er nesten i overkant for vår lille stue, men med litt godvilje tror jeg vi kunne ha fått plass til enda flere. (Og når jeg tenker etter så har vi vel også vært det i forbindelse med dåp.) Men iallefall, vi har bakt til den store gullmedaljen. Og moren min har faktisk ikke spurt meg om jeg har laget alt fra bunnen av. Og det til tross for at jeg i dag har jukset ørlite...

Men en kake jeg iallefall ikke jukser med, er Tropisk Aroma. Det er en kake jeg har bakt i mange år og som jeg innimellom har blitt utrolig lei. Den har vært med i utallige bursdager, bryllup og dåper.


Mel, krydder, smør og sukker i salig blanding.


Det tropiske med kaka er kanskje muskaten?


Ferdig!

Og så over til jukset. Jeg påstår at jeg aldri jukser når det gjelder kaker, og jeg holder egentlig fast på det. For risboller er konfekt og ikke kaker, ikke sant? Iallefall, disse fra Tau Mølle er veldig gode. Og veldig lettvinte. Og både litt crispy og mindre fettete enn vanlige hjemmelagde ofte er.


Me har juksa litt...


Klart for kaffen! Og siden vi spiste hjemmelaget pizza først, tror jeg vi kan kalle oss rimelig mette nå...

3 kommentarer: