28.7.10

Transportetappe med anbefaling

I dag var det bye bye Wien. Men ikke uten å ha besøkt byens største attraksjon først. Schloss Schönbrunn ble påbegynt på slutten av 1600-tallet på oppdrag av keiser Leopold I. Slottet er digert med et enormt og praktfullt hageanlegg.  Det var mulig å gå tre forskjellige ruter inne i slottet og vi valgte den korteste som gikk gjennom noen-og-tjue rom. Mulig at det var litt dumt, for inntrykket var at det rett og slett var litt - tomt. Og det sier vel sitt når Mannen så på meg og sa akkurat det samme som jeg tenkte: Det er fint på Eidsvollsbygningen også... Det er ikke dermed sagt at slottet ikke var vel verdt et besøk!

Stort med enorm og vakker hage.

Og for én gangs skyld var vi tidlig ute, og ikke blant dem som kom lengst bak i køen.

Køen som var når vi var ferdig med runden vår.

Og med det dro vi fra Wien. Med følelsen av at vi burde vært der lenger. Og utforska mer. Og at det var en storby som mange andre storbyer.

Dagens etappe gikk fra Wien gjennom Tsjekkia med endemål Dresden i Tyskland. Det å kjøre gjennom Tsjekkia er et kapittel for seg. Det er merkbar forskjell på motorveiene i forhold til Tyskland og Østerrike. Og når gps-en en periode ledet oss inn på en svært smal og øde landevei, var vi veldig i tvil. Men vi endte da til slutt opp i Dresden. Og det må jeg si er turens store overraskelse og anbefaling. Jeg hadde ikke lest meg opp på Dresden i forkant i det hele tatt og regnet det bare som et overnattingssted. Men så viser det seg å være en ganske stor by med en praktfull gamlebydel. Og shoppingstrøket i byen ser ut til å være helt strålende. Ryddig, oversiktelig og stort med masse gågater. Og det er slett ikke umulig at det er Hamburg som må lide under en seinere avreise herfra enn planlagt.

Gamlebyen i Dresden en litt sen kveldstund. Stemningsfull og flott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar