26.7.10

Shopping, sjokolade og Sachertorte

I dag var det shopping som sto på programmet. Men jeg må innrømme det, jeg kommer aldri til å få svart belte i shopping. Eller gult, grønt eller brunt. Til tross for at jeg er mer enn villig til å dra kort.

Vi begynte dagen med en aldri så liten trikketur. Vi hadde lest at linje 1 og 2 gikk i ring og var en fin måte å få sett byen på. Vel, jeg er ikke helt sikker. Deler av linje 1 gikk under bakken og vi endte til slutt opp på en endestasjon litt langt utenfor allfarvei. Men det var billig da. Vi skjønte ikke helt betalingssystemet på trikken og trikkeføreren viftet bare uforståelig, så vi bare satt der, vi...

Det var ikke så mange på linje 1 på formiddagen. Bare gratispasasjerer...

Før vi dro hjemmefra Norge, ble jeg fortalt hvor rent og pent det var på de østerriske trakter. Joda, de er stort sett flinke til å koste og rydde inne i byen, men du verden hvor man kan søple her også!

Dårlig bilde, men det er altså søppel som ligger slengt rundt på bakken.

En annen ting som ser ut til å være et stort problem her i byen, er tagging. Jeg tror noen må være irritert på skjønnheten og fantastiske bygninger, så de må ha bestemt seg for å ødelegge mest mulig. Det er virkelig mye nedtagget her i byen!

Eksempel på akseptabel tagging.

Etter å ha havnet på endestasjonen med linje 1, kjørte vi litt tilbake for så å vandre mot det som er den stor shoppinggata i byen, Maria Hilfer Strasse. På veien dit kom vi over en stor markedsplass og det er noe Heidi liker. Riktignok var det de samme varene som ble presentert i annenhver bod bortetter, men det gjør ikke så mye når det er spennende og nytt.

Ikke så mye spennende og nytt akkurat her, men det var det fineste bildet.

En hund som var uendelig lei av å vente på at eieren sin skulle bli ferdig med handelen.

Forøvrig er wienerne svært oppdatert når det gjelder musikk:

Her er det nyeste til både Kiss og Mick Jagger.

Og mens vi nå er inne på musikk: En statue av Josef Haydn.

Josef og duene.

En annen må gjøre-ting i Wien, er selvfølgelig å gå på konditori og spise Sachertorte. Som sagt, så gjort.

Sachertorte. Annen kake går sikkert også bra.

Etter å ha tråkka og gått i handlegata hele dagen, var Heidi mer enn klar for et kulturelt innslag. Kunsthistorisches Museum var anbefalt og vi rakk å rusle rundt der en snau time før det stengte.

Bygget på motsatt side av det kunsthistoriske museet...

Vi kunne beskue bilder av Rubens og sikkert mange andre kjente malere. Jeg er ikke så vel bevandret på området. Og det var faktisk lov til å ta bilder av kunstverkene.

Et knippe store verdier.

Om maleriene var flotte, sto ikke selve bygningen noe tilbake heller. Og i mangel av slottsbesøk, er dette så langt det staseligste bygget vi har vært inne i.

Et lite utsnitt av tak.

Og hva vi så egentlig handlet i dag? Vel, Mannen fikk kjøpt seg et nytt lokomotiv i en modelljernbanebutikk, mens vi jentene endte opp med litt smykker fra en smykkebutikk som het Six. Prisnivå som Glitter, men utvalget var etter vår smak finere og virket som av litt bedre kvalitet. Og sjokoladen? Den ble spist opp før jeg fikk tatt bilde...

De som studerer bildet nøye, vil finne opptil flere ugleprodukter. Og jeg som ikke bruker spenner en gang...

Og Elisabeth (innerst i veien): Det var ikke meningen å rakke ned på Bratislava sånn at du mistet lysten til å dra dit. Byen er vel verdt et besøk. Vi var i gamlebyen som var veldig flott, men så ikke så veldig mye til den nyere delen. Forstadene bærer preg av tidligere tider, men det er ingen grunn til å ikke dra dit. I følge ei som bor der, skal prisnivået være lavt og byen tilby alt som hvilken som helst annen storby kan tilby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar