23.7.10

Slott og leirskole

Et av målene for turen vår, var å besøke det verdenskjente slottet Neuschwanstein. Det ble bygget på slutten av 1800-tallet av en visstnok gal kong Ludwig II av Bayern. Slottet er etter sigende modell for Disneys eventyrslott.

Veien opp til slottet er både lang  og bratt (vi tok buss, da...) og det var litt skuffende da vi kom opp og fant ut at ventetiden for i det hele tatt å komme inn i slottet var på hele fire timer. Det hadde vi verken lyst, ork eller tid til å vente på. Men jeg er imponert over alle menneskene som satt og sto tålmodig rundt omkring og ventet på tur! Og er selv relativt fornøyd med i det hele tatt å ha vært der.

Eventyrslott

Rett ved Neuschwanstein ligger forøvrig slottet Hohenschwangau. Det er så vidt jeg har funnet ut bygget noe tidligere, men for meg ser det minst like mye ut som et eventyrslott. Vi gjorde ikke noe forsøk på å komme inn der, selv om det kanskje hadde vært noe enklere.

Fascinerende at sånt noe finnes i virkeligheten!

Etter den noe mislykka slottsrunden, vendte vi nesa mot Østerrike og Seefeld. Og hvorfor vi har valgt Seefeld som tilholdssted, kan man jo egentlig lure på. Jeg tror jeg bare må ha sett navnet på et kjent sted og funnet ut at der var det fint å tilbringe et par netter... Som vintersportssted fungerer det sikkert greit, som sommersted er det kanskje noe mer stusselig. Etter en aldri så liten kjøretur rundt i "byen" vil jeg påstå at jeg aldri har vært på et sted med så mange hoteller. For ikke å snakke om privatboliger med "zimmer frei". 

Hotellet vårt er forøvrig et kapitel for seg. For all del, det er veldig hyggelig her og det var nok veldig flott en gang. Men nå er det vel det jeg vil kalle "brunt". Og interiøret gir meg klare assosiasjoner til leirskole... Leirskolefølelsen ble forsterket da vi kom og fikk vite at middagen ble servert kl. 18.30. Og vi gikk selvfølgelig ned og spiste pent opp rettene som ble satt foran oss. Og maten var god den. Men vi er bare litt usikre på om det er det vi har bestilt og skal betale for...

Glimt av brune soverom og flott taklampe. Og vi fikk is til dessert.

5 kommentarer:

 1. De slottene snakket vi om her på jobben bare for et par dager siden. To kollegaer hadde begge (hver for seg) vært der i sommer. Ser spennende ut. Leirskole kan jo være spennende det også, men kanskje ikke når man hadde sett for seg et hotellopphold. ☺

  SvarSlett
 2. Utrolig hvor mye dere får med dere på turen. Innholdsrik og du kan jo si at dere blir jo litt kjent. Er som å være i historieboka på skolen.
  Ha en kjempetur videre :o)

  SvarSlett
 3. Virker som stram disiplin på hotellet.
  Jeg hadde heller ikke giddi å vente 4 timer på å komme inn i slottet, du får være fornøyd med at dere faktisk har vært der. Og sett det. Utvendig.

  SvarSlett
 4. Fantastiske slott! Eg hadde ikkje venta i 4 timar eg heller.

  SvarSlett
 5. Elisabeth: Man blir jo nesten litt nostalgisk da. Er noen år siden jeg var på leirskole.

  Monica: Vi gjør ganske mye når vi er på ferie. Og akkurat nå føles det rart at vi bare har vært borte i fem dager...

  Pia: Ordnung muss sein!

  Shy Bitch: Veldig fine slott! Vi kjører forresten forbi diverse borger hele tiden!

  SvarSlett