7.8.09

Skoda og shopping

I dag ville Mannen se på biler. Det ville absolutt ikke vi jentene. Derfor skiltes våre veier ad og Mannen tok toget en drøy time ut av byen for å besøke Skoda-museet. Mannen har en viss forkjærlighet for Skodaer siden flere (?) slike biler har vært i hans families eie opp gjennom tidene.

Et lite knippe årgangs-Skodaer. Og Heidi har ikke lyst på Skoda selvom bilene nå er nye og moderne.

Vi jentene valgte i stedet å oppsøke shoppingdelen av Praha. Et av Linns mål var skobutikken Bata. Her finner man sko, og nesten bare sko, i fem etasjer! Ganske imponerende, selvom jeg kanskje synes utvalget kunne vært bedre når det tross alt er fem etasjer det dreier seg om. Men Linn fikk iallefall kjøpt seg et par nye sko.

Linn på skojakt.

Men shoppingstrøket imponerte oss egentlig ikke all verden. Når man er omringet av designbutikker som for det meste fører klær man verken kommer inn i, har lyst på eller har råd til blir det fort kjedelig. Da er det bedre å innta en lunsj bestående av wraps, omelettsmørbrød og organic juice. Og Raspberry Daquiri...

Daquirien var forøvrig alkoholfri. Og egentlig mest slushaktig. Men helt OK.

Etter lunsjen vandret vi tilbake til gamlebyen. Mye koseligere der. Og vi dumpet til og med over et marked. Det er mer min greie i stedet for designbutikker. Selvom vi ikke kjøpte noe her heller.

Mye å se på, men kanskje ikke så mye å eie.

Og vi kom over et galleri som blant annet hadde utstilt pistoler.

STORE pistoler.

Og store pistoler trenger stor ammunisjon. Her inkludert kaffe- og tekanne.


En av tingene Tsjekkia er kjent for, er treleker. Gode, gammeldagse treleker. Nå har ikke vi så små barn lenger at det er noe særlig vits å investere i hauger med leker. Men vi har ei som har veldig sans for drager og når vi da kunne kombinere treleke/drage, slo vi til.

En søt trehodet drage.

Jeg vet ikke om landet er like kjent for marionetter, men det er iallefall flere butikker som er fulle av dem. Og vi klarte ikke å motstå fristelsen...

Det er en kunst å beherske en marionett.

Robin Hood

Vi ble anbefalt av Kristin å spise på Cowboys mens vi var i Praha og vi vurderte det sterkt i dag. Men Mannen kom ganske seint tilbake fra Skoda-museet så det ble til at vi istedet oppsøkte et annet Steakhouse i nærheten av hotellet. Her var også maten god, selvom servicen kanskje ikke var helt imponerende. Dette ble forøvrig også feriens dyreste måltid. Totalsum: 637,- norske kroner for fem personer, drikke og driks inkludert! Jeg liker å gå ut og spise i Praha!

Mannen, Linn og Ida bestilte spareribs. Dette er altså én porsjon. 700 g. Jentene klarte knapt å spise opp halvparten.

Av en eller annen grunn har vi havnet på torget i Praha hver gang vi har ruslet rundt i byen. Så også i kveld. Og det ble vel trolig for siste gang denne ferien.

Torget i Praha by night.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar