20.2.10

Samlivets konsekvenser - og en åpenbaring

I dag fikk jeg en åpenbaring i butikken. Ikke av de helt store, men allikevel med følelsen av et usedvanlig klart øyeblikk. Og med undring om hvorfor i huleste har man ikke tenkt på det før?

Altså, man deler hus og hjem, i Heidi og Heidimannens tilfelle i mer enn 20 år. Og man tilpasser seg hverandre og hverandres smak. Sånn er det bare. At den ene liker syltetøy og den andre foretrekker skinke, gjør at man kjøper syltetøy og skinke. Men så er det de tinga man liker som er felles, sånn som for eksempel gulost og brød. Og tannkrem. Da bør man prøve å bli enige. Heidi foretrekker Norvegia, Mannen påstår at han ikke liker Norvegia og at det bare er Jarlsberg som gjelder. Derfor har Heidi i alle år funnet seg i å spise Jarlsberg fordi hun tross alt synes Jarlsberg er helt greit. Heidi liker grove brød, gjerne med masse korn og frø. Toppen av grovhet for Mannen ligger på kneippbrødnivå. Derfor er det helst den halvgrove brødtypen som havner her i huset. Og når det gjelder tannkrem, så er det noe Mannen sjelden får lov til å handle. Nettopp fordi han ofte kommer hjem med vond tannkrem.

I dag har vi vært på lørdagshandel. Og det gikk bra. Helt til vi kom til brødhylla. Da begynte diskusjonen. Mannen ville slett ikke kjøpe det grove brødet, eller "skosåla" som vi akkurat hadde hatt i brødboksen. Heidi argumenterte med at det slett ikke var så grovt, det hadde jo ikke en gang full skår på brødskala'n. Men nei, brødet var for mørkt, det måtte bli et annet. Og Heidi kapitulerte. Landbrød er tross alt veldig godt det også. Men så slo det meg, hvorfor kan vi ikke bare kjøpe det grove brødet og landbrødet? Hvorfor kan vi ikke kjøpe både Jarlsberg og Norvegia? Ikke bare i dag, men på permanent basis? Mulig at dette er noe som er helt normalt å gjøre i andre hjem og at det bare er Mannen og Heidi som er usedvanlig lite intelligente, men seriøst, tanken har ikke slått meg før. Til tross for at vi i alle år har kjøpt ulik melk for eksempel. 

Uansett, heretter tror jeg vi skal la de store diskusjonene dreie seg om sofaer. Og høyttalere! Spesielt størrelse på disse...


4 kommentarer:

  1. Hehe, herlig!
    Her diskuteres ikke dette - vi kjøper hvert vårt smør og ellers liker vi igrunnen det samme. Vi har dessverre litt ulik smak når det gjeler store ting som møbler og slik, så der må det litt diskusjoner til av og til. ;)
    Ha en fin-fin søndag!

    SvarSlett
  2. Hahaha - herrrrrlig innlegg!! Og så UTROLIG gjenkjennelig!

    SvarSlett
  3. Hahaha - herrrrrlig innlegg!! Og så UTROLIG gjenkjennelig!

    SvarSlett
  4. Herlig innlegg og tanker. Kjenner meg veldig igjen, men heldigvis har vi ikke så mange slike ulikheter her i huset. Og tannkrem har vi hver vår...det var enklest sånn.

    SvarSlett