19.7.09

En oreokake, 16 rundstykker, to filmer og nesten en bok senere...

Dag to av ferien begynner å lakke mot slutten. Lurer på om det skal legges inn en smule mer aktivitet enn gange mellom sofa og kjøkken i morgen?

Dagens bilde 1: Oreokake, farlig god, hemningsløst mektig! Allikevel har fem mennesker klart å spise opp nesten hele i løpet av en ettermiddag! Bare ett lite stykke igjen...

Dagens bilde 2: I tillegg til oreokaken har jeg bakt rundstykker i dag. Og jammen meg klarte vi ikke å fortære noen av disse også!

Oppskrift på oreokake:

3 pakker oreokjeks (ca 450 g)
100 g smør
1 pk Philadelphiaost naturell
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
2 spiseskje sukker
1 pose Freia sjokolademousse (70% sjokolade) eller annen sjokolademousse tilsvarende ca. 3 dl
3 dl melk

Legg tilside 1/4 av oreokjeksen og legg resten i en pose og knus den godt (feks med et kjevle). Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og trykk massen ned i en springform. Knus resten av kjeksen i litt større biter.

Pisk kremen med sukkeret. Bland Philadelphia-osten med melis til en luftig masse. Tilsett forsiktig halvparten av den piskede kremen (sett resten i kjøleskapet) i ostemassen. Smør massen utover kakebunnen og strø ca. 1/3 del av de knuste oreokjeksene over. Sett i kjøleskapet 30-60 minutter.

Lag sjokolademoussen etter anvisningen på pakka. Smør det utover kaka, strø over nok 1/3 av oreokjeksen og la det hele stå i kjøleskapet i 60 minutter.

Smør til slutt resten av den piskede kremen utover kaka. Strø over resten av oreokjeksen (eller pynt på annen måte) og la kaka stå i kjøleskapet noen timer. Kaka blir aller best hvis den lages dagen før den skal serveres.

5 kommentarer:

  1. Nam, nam! Oreokaken har jeg hørt om tidligere, denne skal testes ut ved neste høvelige anledning!!

    SvarSlett
  2. Denne kaken så utrolig god ut. Har aldri smakt den, men denne fristet!

    SvarSlett
  3. Oreokake kan anbefalses. Tar litt tid å lage, men det innebærer ingen steking feks. :o)

    SvarSlett
  4. Lager as we speak! Men når skal melka brukes om jeg tør spørre? :-)

    SvarSlett
  5. Denne har jeg laget opptil flere ganger, og bruker alltid din oppskrift! Den er kjempegod, takk skal du ha! :-)

    SvarSlett