19.12.09

Kveldskos

I kveld har vi hatt ordentlig kosemat. Et enkelt og deilig lite måltid som passer utmerket til en fredagskveld. Det eneste som tar tid med retten, er rensing av rekene. Det går nemlig ikke an å bruke reker i lake, det har vi prøvd uten særlig vellykket resultat.

Hvitløksreker med chili
Du trenger:

1 pose ferske eller frosne reker
(vet ikke helt hvor mye posen veier, men vi fyller den ganske full)
1/2-1 chili
3 hvitløksfedd
1/2-1 dl god (oliven)olje (det går bra med helt vanlig rapsolje også)

Rens rekene. Del chilien på langs, fjern frøene og skjær chilien i smale strimler. Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver. Varm oljen i en kjele, tilsett hvitløk og chili. La det surre til hvitløken får ørlite farge. Tilsett rekene og skru ned varmen slik at det ikke koker. La det bli gjennomvarmt. Tilsett pepper og ørlite salt. Server i dype skåler sammen med godt brød som dyppes i kraften.


Snaddermat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar