27.12.09

Heidis såpekokeri

Både på blogger og forum har jeg den siste tiden lagt merke til at det foregår såpeproduksjon. Dette er jo ikke noen ny hobby, men jeg har egentlig ikke hatt noen interesse for dette tidligere. Men så er det det da, at disse såpene som ligger ute, er jo så lekre! Og da får man litt lyst til å prøve allikevel. Derfor ønsket jeg meg såpe-kit til jul og fikk to. Både med transparent og hvit såpemasse og diverse duftoljer og farger. Og søte roseformer.

I dag har jeg laget 22 roser og kjenner at det er begrenset hvor mange pyntesåper man kan lage. Derfor er jeg nok "nødt" til å investere i noen litt mer robuste former, samt kanskje noen såpestempler. Og er dermed snart i gang med neste års julegaveproduksjon...


Såpemasse deles i biter og smeltes i vannbad.


Fiskepudding i hvit saus? Eller smeltende såpemasse.


Tilsatt råååsa farge.


Og etter et pars timer opphold i silikonform blir resultatet såher! Rosa roser med roseduft og blå roser med - naturlig nok - sitronduft.

4 kommentarer:

 1. Så søte de ble, og sikkert velduftende:) Jeg husker da jeg var fjortiss..muligens litt før, så var det såå poppis med å dekorere såpe, med bånd og div. andre dupeditter. Fikk litt flashback og mimrer litt hihi. Iallefall så hørtes det kos ut å lage egne søte såpeformer.

  Ha en fortsatt flott romjul!

  Lula/Ann-Christin

  SvarSlett
 2. Hehe ja, du har seelvfølgelig helt rett! Det er utvilsomt noe 80-talls over såpene mine! Og jeg hadde også en sånn såpe pakket inn i mintgrønt silkebånd. Og med perler rundt kanten. Den var veldig fin, den! En stund... ;o)

  SvarSlett
 3. Hei, da jeg lagde masse saape for en ca 10 aar siden klipte jeg melkekartonger og brukte bunnen som form. Da kan du lage gjennomsiktige saaper og putte diverse inni, knapper, penger, plastikkfigurer, eller paljetter til nyttaar...Det er ganske kult. Pappkrus kan man ogsaa bruke;)

  SvarSlett
 4. C-mor: Jeg har vært inne på tanken med melkekartonger og krus. Og det er sikkert ikke dumt, for det er grenser for hvor mye man skal investere i en morsom, men trolig noe kortvarig hobby. :o)

  SvarSlett