5.12.10

Kodeknoting

Jeg har alltid vært familiens ubestridte finansminister. Noe som tilsier at jeg alltid har styrt familiens økonomi via Mannens nettbanktjeneste. (Mannen aner knapt hvordan han logger seg på nettbanken, men det er en annen historie...) Men siden institusjoner som Lånekassen nekter å opprette e-faktura på andre enn nettbankeier til tross for at utgiftene betales fra min konto og at kommunen påstår at e-fakturaen allerede eksisterer til tross for at det er forskjellige tjenester og derfor allikevel sender vanlige papirfakturaer, har tvunget fram at jeg har bestilt min egen nettbanktjeneste. Noe som egentlig bare vil si at jeg har tilgang til de samme kontiene fra ett sted til.

Men uansett, fram til nå har jeg brukt denne lille kalkulatoren for å logge meg på nettbanken. Tast inn en pin-kode og påloggingskoden popper fram.


Med min nettbanktjeneste fulgte denne hendige, lille kodebrikken som mange, ja sikkert de fleste kjenner til. Bare å trykke på knappen og påloggingskoden dukker opp.


Jeg anser meg selv som relativt oppegående og tekniske duppeditter er bare morsomme. Denne lille saken var jo "piece of cake", kan vel neppe kalles en teknisk duppeditt en gang og å logge seg på nettbanken er iallefall noe jeg kan! Jeg trykket på knappen og stusset litt over nummeret som sto der. For var det ikke bokstaver der også? Jeg tenkte at dette sikkert bare var en finesse ved første gangs pålogging. Og tastet koden. Hmm, feil passord, prøv igjen. Nye tall og bokstaver dukker opp, hvordan skal man tolke en bokstav som ser ut som en omvendt J. Som en L? Og taster det jeg tror det er. Feil kode. Til slutt har jeg tastet feil så mange ganger at jeg ikke får flere muligheter og får dermed beskjed om å kontakte kundeservice.


Irritert tenker jeg at det er noe feil med kodebrikken og slenger den bort til Mannen og spør hvordan han tyder bokstav/tallkombinasjonen. Hvorpå han enkelt og greit bare snur kodebrikken på hodet og det er bare tall som viser seg i displayet.


Det var en noe slukøret Heidi som ringte kundeservice for å få låst opp kodebrikken igjen. Jeg fortalte ikke hvorfor jeg hadde klart å taste feil kode for mange ganger...


9 kommentarer:

 1. *fnis*, men må gi deg medhold for den nye dingsen ser ut til å være konstruert for venstrehendte!

  SvarSlett
 2. He he! Det burde jo stått ei pil med teksten "Opp" ved sida av. Ikkje enkelt å forstå korleis det skal vera ellers...

  SvarSlett
 3. *flire* Jeg har hatt en slik en-knapps-dippedutt i mange år, men det tok meg lang tid å lære å holde den riktig, selv om jeg fort nok skjønte at den stod opp-ned. Hvor ofte har jeg ikke med en irritert mine glodd ned på displayet og skjønt at jeg måtte snu den? :D

  SvarSlett
 4. Heidi, da...Har du ikke sett sånne regnestykker som du skal løse på kalkulatoren, og så skal du snu kalkulatoren, og vips så står det et ord der?
  Jeg er også finansminister i familien, mannen min aner IKKE åssen man kommer inn i noen nettbank. Og greit er det...

  SvarSlett
 5. Hoho...... En slik en har vi også, og den er bare så kjekk. Noen ganger lurer jeg på hvor lang levetid det er på denne dingsen. Kanskje den plutselig dør for meg, når jeg sitter der og bare MÅ inn på kontoene våre. Det hadde vært noe.

  SvarSlett
 6. Hahaha, åh mamma.
  Nå ble jeg fkatisk litt overrasket over at du hadde klart å bruke samme bilde to ganger og snudd det. Omstendighetene tilsier nemlig at du kunne ha tatt et bilde av den, snudd brikka og tatt et nytt. :P

  SvarSlett
 7. Tips til neste gang du logger deg på. Se på bildet ( i nettbanken) om hvilken vei den kodebrikka egentlig skal ligge!

  SvarSlett
 8. Du er ikke alene. Jeg hadde sånn flaks at det kom opp tall som også var tall opp ned.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett