14.9.09

Hvem har du stemt på i dag?


Da har jeg gjort min borgerplikt og stemt. Valget i år har vært relativt enkelt, men sånn har det definitivt ikke alltid vært. I år er jeg veldig sikker på hva jeg IKKE vil ha og har derfor stemt taktisk. Men enkelte år har jeg vært så usikker at valget først er tatt inne i stemmebåsen. Og enkelte ganger har jeg følt at det har blitt helt tilfeldig hvilken stemmeseddel jeg har plukket fram. Jeg er personlig politisk ineressert, men ikke spesielt engasjert. Jeg har vinglet fra parti til parti, noe jeg også får bekreftet hver gang jeg tar en av avisenes avstemningstester.

 Jeg får ofte høre at det ikke finnes noe perfekt parti, men at man må velge det man er mest enig i. Og det er forsåvidt greit nok. Problemet er at de fleste partier har saker jeg er sterkt imot. Så sterkt imot at jeg ikke har lyst til å gi dem min stemme. Derfor har jeg alltid hevdet min rett til å kunne stemme blankt. Noe jeg ikke trodde var mulig i Norge. Men i dag så sto det da vitterlig blanke stemmesedler i avstemmingsbåsen? Har det gjort det før? Men i år skulle jeg uansett ikke bruke en av dem. Spennende blir det i alle fall og jeg håper folk har tatt et bevisst valg i år og ikke gått for de enkleste løsningene.  Det er nok ikke alltid at det enkleste er det beste.

Godt valg, folkens!

3 kommentarer:

 1. Det har vært mulig å stemme blankt før, tror jeg?

  SvarSlett
 2. Før har vi lagt stemmeseddelen i en konvolutt så da har det vært mulig å la være å legge noe i den og dermed har den blitt avvist.
  Dette gikk jo veien vil jeg si, :-)

  SvarSlett
 3. Men blir de blanke stemmene telt opp?

  Og ja, Greta! I år er vi fornøyde med valget! :o)

  SvarSlett