1.8.10

Vidundermiddel


Vi skulle kjøre langt. Og lengre enn langt. Og med en 12-åring som klager over at hun til tider blir både kvalm og uvel av bilkjøring, måtte vi ta visse hensyn. Vi har riktignok aldri opplevd at hun har blitt virkelig bilsyk, bortsett fra én gang da hun var ganske så liten, men det er iallefall en episode hun ikke har glemt selv. Derfor, som de gode foreldre vi er, gikk vi på apoteket for å kjøpe reisesyketabletter. Nå viste det seg imidlertid at den type reisetabletter man kunne få kjøpt tidligere, var tatt tilbake for å merkes om (for muligens å bli reseptbelagt?), så det eneste apoteket kunne tilby var ingefærkapsler. Humbug, sa Mannen, selv om Heidi ikke var helt enig i det. Hun vet fra før av at ingefær (og kanel?) kan hjelpe mot kvalme.

Men uten alternativer, ble det til at vi kjøpte kapslene. Og siden sjøsyke aldri har vært noe problem, ble de ikke funnet fram før vi nærmet oss land i Kiel. Men da så til gjengjeld 12-åringen storøyd på de digre kapslene og gjorde et tappert forsøk på å svelge én. Det gikk ikke, hun fikk det absolutt ikke til. Men virkningen derimot lot ikke vente på seg. Spesielt ikke da hun fikk vite at hun måtte ta to kapsler hver fjerde time.

Vi har ikke hørt et knyst om verken kvalme eller uggenhet på hele ferien. Og vi har, som tidligere nevt, kjørt over 300 mil. Så jeg er veldig imponert over effekten av middelet. Hold bare én kapsel i munnen i to sekunder. Spytt den ut og du er kurert for bilsyke for alltid!

Digre, grønne ingefærkapsler. Med langtidseffekt.

4 kommentarer:

 1. Ja, det der var jo enestående. En av sønnene klarer ikke å svelge noe som helst av piller eller tabletter. Ikke at det gjør noe, men da han i fjor måtte ta pencillin-tabletter sleit han noe voldsomt. Så det var nesten så øreverken ga seg etter å ha hatt de tablettene i munnen noen sekunder.

  SvarSlett
 2. Dette var bra råd!
  No har eg endra på bloggen min slik du sa, så får vi sjå om det er til hjelp....Du kan gjerne prøve å sjekke ut ein gong til om det er forsatt problem for deg, og korleis bloggen ser ut.
  Bloggen ser ok ut for meg, det har ikkje vore noko tull med det. Eg har ikkje det minste peiling på korleis dette heng i hop. Kan vere at eg har rota med noko, i min iver til å finne ut korleis ting heng i hop.
  Takkar for råd! Dersom det ikkje er bedre no, så må det vel finnast nokon i Blogglandia som veit....

  SvarSlett
 3. Herregud. De der hadde ikke jeg svelget heller..

  SvarSlett
 4. Pia: Vi har hatt en del tårer her i huset ang. tabletter...

  Shy Bitch: Håper pc-problemene løser seg snart!

  HH: Heretter holder det bare med å nevne de tablettene... ;o)

  SvarSlett