18.8.10

Kulturell opptur

I går hadde vi kick-off på jobben. Nå har jeg riktignok vært på jobb én uke etter ferien allerede, men jeg får vel i den anledningen understreke vært på. Hvor effektiv første arbeidsuke egentlig var, kan vel diskuteres... Men uansett, det var iallefall stor stas å bli invitert med på tur. Inklusiv middag og underholdning.

Jeg har aldri vært på Oscarsborg festning før og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor. Rett utenfor Drøbak som jo er en opplevelse i seg selv. Tror jeg bor såpass nær at man tenker at det kan jeg gjøre siden. Uansett, øya festningen ligger på er fin og frodig og absolutt verdt et besøk.

Pent og pyntelig. Og litt militært.

Hele seansen startet med et lite miniseminar med Anders Tangen. Nå må jeg ærlig innrømme at jeg ikke ante hvem Anders Tangen var, men han er i tillegg til stand up-komiker og foredragsholder, også en kjent radiostemme og vert for ekstratrekningen på NRK.

Liten mann med mye humor og kirsebærskjorte. Kanskje litt over the top etter min smak.

Etter seminaret ble det tid til litt øyvandring og galleribesøk. Og øya(ne) er så liten at det ikke er mulig å gå seg bort. Selv om noen nesten klarte det også...

Vinkende kolleger som ikke har gått seg bort.

Middagen ble inntatt på selve festningen og var for det meste en bra opplevelse med god vin, ikke så god vin og god vin. I tillegg kan jeg dy meg for rå and, kjenner jeg.

Rå and til forrett, filet av et eller annet til hovedrett og deilig pistasjdessert.

Selve hovedunderholdningen foregikk ute i borggården. Nå er Aida en opplevelse i seg selv, men det føltes ganske unik å overvære en utendørsopera! Det var plass til 1500 tilskuere og det var så og si fullt. Og når mørket kom sigende, steg ståpelsfølelsen. Fantastisk med mannskor rundt hele toppen av borgen!

 Nå er librettoen i Aida ganske enkel, sånn det vel er med de fleste operaer. Men det er jo musikken som er det viktigste. Dessuten er det imponerende hva man får til selv uten voldsomme kulisser og overdådige drakter. Forresten så er Oscarsborg imponerende nok i seg selv...  

Bare man husker sitteunderlag, pledd og regntøy, fungerer utendørsforestillinger bra på kjølige sensommerkvelder. Regntøyet forble forøvrig værende i sekken.

10 kommentarer:

 1. Skulle gjerne vært der! Morsomt at du og Mia i myra har vært på samme forestilling;-) Verden er ikke veldig stor. Klem.

  SvarSlett
 2. Hehe, nå har det seg sånn at HH (Mia i Myra) og jeg er kolleger, da... ;o)

  SvarSlett
 3. ;-) Åååå! Og så jeg som har sittet er og tenkt på livets tilfeldigheter og den slags! Nu forstår jeg alt så meget bedre.

  SvarSlett
 4. Var det skjorta eller mannen som var over the top?

  SvarSlett
 5. Oscarsborg er flott. Vi har utsikt fra hytta, men faktisk ikke SÅ ofte vi er over. Ser ut som dere hadde en flott opplevelse. Synes skjorta var morsom, han hadde ikke tenkt å si noe morsomt, jeg hadde fnist før han hadde åpna munnen, he he.

  SvarSlett
 6. HH: Det var egentlig mannen jeg mente. Men som Elisabeth sier, skjorta var jo - hmm - morsom den. ;o)

  SvarSlett
 7. Da sitter jeg her og lurer på hvorfor vi ALDI får noe slikt på jobben min. Kan det ha noe å si at jeg jobber i helsevesenet, og det eneste det snakkes om er underbemanning og sparing? Men jeg jobber på verdens beste avdeling, og har verdens beste kolleger.

  SvarSlett
 8. Hanne: Det gjelder å velge sin arbeidsplass med omhu! ;o) Men verdens beste avdeling og verdens beste kolleger høres ut som et bra valg! :o)

  SvarSlett
 9. Jeg skal stille med en ananas-skjorte neste gang ;-p

  SvarSlett