3.8.10

Kunstnerisk frihet

Jeg har ønsket meg navnesmykke lenge. Og da Pias verden la ut dette innlegget på bloggen sin i mars, fikk jeg blod på tann. Navnesmykke skulle jeg ha og her var det lenker til diverse smykkemakere. Jeg surfet, ønsket meg og laget en skisse over hvordan MITT navnesmykke skulle se ut. Sånn ca. Og så overlot jeg skisse og lenker til Mannen og sa at SÅNN ønsker jeg meg til bursdagen min. (I tillegg til DS...)

Mannen tok oppgaven alvorlig og ringte til epla.no for å få hjelp til å finne en smykkedesigner. Kontakt ble opprettet og Mannen regnet med at de skulle ha dialog om hvordan smykket skulle bli seende ut. Men nei, fikk han beskjed om, det var ikke på den måten hun jobbet. Hun jobbet på frihånd og hadde derfor ingen skisser i forkant. Han måtte stole på henne og han kom helt sikkert til å bli fornøyd.

Vel, i går fikk jeg resultatet. Og for å si det mildt, resultatet er noe helt annet enn det jeg (og Mannen) hadde sett for oss. Jeg hadde forestilt meg litt kraftige og jevne former, hjerte og pil. Istedet har jeg fått noen usymetriske, tynne metallplater med gjennomslag. Og ikke et snev av pynt. Med en sterk følelse av at dette kunne jeg gjort bedre selv. 

Jeg har vært inne på epla sine sider og sett på smykkene til designeren og der ligger det mye fint som tyder på at hun er dyktig. Men hva er det jeg har fått da? Er det bare jeg som ikke klarer å se skjønnheten i smykket?

Om ikke annet så er det kanskje unikt?

5 kommentarer:

 1. Øh, skjønner hva du mener. Så dumt at det ikke ble som du ønsket.

  SvarSlett
 2. Slenger meg på øh`en, jeg med. Dette ser ut som noe vi kunne lagd på metallsløyden, og mye bedre, som du selv sier. Jeg hadde faktisk lagt inn en aldri så liten klage, dersom jeg var deg ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg får også si øh. Men sikkert unikt;)

  SvarSlett
 4. Men i all verden da? Hva er dette liksom. Dog tags?

  Det der må være det minst feminine smykket jeg noen gang har sett. Håper ikke mannen din har betalt en liten formue for det der altså. Huff, så skuffende da.

  Klem fra Heidi

  Ps. Coocking mama3 er et spill som går ut på å lage diverse matretter. Kan fort bli hekta skjønner du. :hihi:

  SvarSlett
 5. Jeg stemmer i øh-et med dere... Og vurderer å stikke innom Panduro eller ei annen smykkesjappe. Og lage noe flott selv! ;o)

  SvarSlett