31.5.10

The Hurt Locker


Dette var årets store Oscar-film med 6 statuetter av 9 nominasjoner. Og dette skal være den filmen som skildrer krigen sånn den virkelig var. Denne gangen i Irak.

La meg først si at dette slett ikke er en dårlig film, ja den er vel egentlig veldig god. Men, og et veldig stort MEN! Vi har sett dette så mange ganger før. I Platoon. I Black Hawk Down. I The Thin Red Line. I Saving Privat Ryan. Og, trenger vi virkelig én sånn film til? Som skildrer menns (ja, det er menn det dreier seg om) reaksjoner i vanskelige situasjoner. Som forteller om tøffe menn som ikke frykter noen ting. Om menn som tar unødvendige sjanser. Som takler vanskelige krigssituasjoner bedre enn mor, far og barn-situasjoner. Jeg er usikker. Og synes egentlig ikke at filmen tilføyer noe nytt.Og jeg kan derfor ikke uten videre anbefale The Hurt Locker til noen som ikke er genuint interessert i krigsfilmer. Men jeg bor sammen med en sånn en. Og han syntes filmen var god.

2 kommentarer:

  1. Har ikke sett filmen, men den er på lista over filmer som nesten må sees. Ikke fordi jeg er så gira på krigsfilmer. Men når en film håver inn den ene Oscaren etter den andre, MÅ man liksom se den.

    SvarSlett
  2. Ja, enig i at det er en MÅ SE-film. Men om man egentlig MÅ se den... tja... ;o)

    SvarSlett