2.10.11

Helgestrikk - julegavetips?


På fredag hadde vi bokgjennomgang på jobben. En av bøkene vi så nærmere på, var Trine Angelsens (mest kjent for serielitteratur) nye strikkebok Lune masker. Boka er full av enkle strikkeoppskrifter og flere på jobben falt for halsen som er avbildet på forsiden av boka. Og vips, så ble vi halvveis enige om å ha en liten strikke-along. 

Om Heidi er treig med det meste annet, KAN hun være veldig rask når det gjelder strikking. Tjukt garn, pinner nr. 7 og noen kveldstimer seinere er halsen er ferdig. Selv om jeg faktisk er usikker på om jeg muligens kan ha misforstått den 9-linjers oppskriften på et par punkter.

Årets julegave til slekt og venner - kanskje? 
På tide å komme i gang! Vi er jo langt inne i oktober allerede!

(Noen bemerkninger til strikkeoppskriften i boka: Det er oppgitt garntype, men ikke strikkefasthet, det er avbildet vridd rettstrikk på halsen, men det står ikke nevnt i oppskriften og jeg er usikker på om lengden som er oppgitt i oppskriften, er på selve halsen totalt eller kun øverste delen...)

2 kommentarer:

  1. Kjapt levert. Og nå flirer jeg litt for jeg fullførte akkurat en hals nå før jeg logga meg på. Også den i naturhvitt på pinne 7. Kanhende blir det show-off på bloggen etterhvert.

    De detaljene du nevner ang. oppskriften, er for meg sånt som skiller en god bok fra en middelmådig. Det er utrolig frustrerende å niglane på bilder for å prøve å forstå hva en skal gjøre når teksten er mangelfull.

    Men kul hals alstå. ☺

    SvarSlett
  2. Fin hals!:) Jeg strikker vest til Pernille jeg nå. Liker pickles.no. Der er det så masse fint! :) Vi får ha et slekts-strikke/hekle-treff vettu! ;)

    SvarSlett