31.10.09

Halloween light

Da er kvelden her som så mange elsker å hate. Nå har jeg vært innom et par forum og ser at den årvisse diskusjonen er i gang. Om de feirer halloween? Nei, de kler ut unga, kjøper inn godis og huler kanskje ut et gresskar. Og jeg lurer, er det egentlig så mange andre måter å feire halloween på? Man kan kanskje lage noe spesiell mat og ha party, men det er vel egentlig ikke så mye mer enn det, er det vel?

Og så har du dem som hater dagen. Og ikke skjønner hvorfor denne (u)skikken har fått innpass i vårt land. Vi som har så koselige tradisjoner med julebukk! Yeah, right, julebukken var en skikkelig koselig kar: På 1700-tallet var julebukken blitt en skremmende, nærgående skikkelse, som ofte krevde mer enn litt godteri. Han dukket opp plutselig i selskapet, og selv om alle visste at det bare var en kjenning som hadde kledd seg ut med hode og horn, var det en truende skapning som skremte barna, og til og med "kunne gjøre fruentimmere med barn, uten at de visste det". (Wikipedia)

Jeg er da blant tilhengerne av halloween. Jeg synes det er festlig med en liten markering på den tiden av året hvor det ofte er mørkest, når det er en stund siden sommerferien og det fortsatt er nesten to måneder til jul. Vi feirer ikke dagen (se lenger opp), men har hult ut et gresskar, fylt godtebollen og byttet noen brune lys ut med svarte. Thats it! Pia, som har en sykdomsuke bak seg, valgte å ikke gå knask og knep-runden i år. Istedet kledde hun seg i sort og var døråpner for stort sett søte og greie og litt småskumle monstre som ringte på døra.


Det er ikke så mye som skal til for at det skal bli litt halloweensk i heimen. Sorte lys og oransje M-er.


Velfylt snopbolle. Kjøper kun innpakket godis.


Tenk om man ikke hadde fått tak i juletre på lille julaften? Sleit litt med å få tak i gresskar i dag. Endte opp med noen små pyntegresskar.  Men disse gikk også fint an å uthule. Men visste ikke om de var gode matmessig, så det ble ingen gresskarpai i dag.


Testing av Jack før han med kompiser ble plassert ute.


I år "skeiet" vi ut med et spøkelse i epletreet. (Og Heidi må begynne å gidde å bruke stativ sånn at det blir fine nattbilder også. Men det blir litt spooky uten, da...)

2 kommentarer:

  1. Her var det ikke et gresskar i mils omkrets, så jeg ga opp jakten likegodt. :-) Men dine ble fine!

    SvarSlett
  2. Jeg måtte leite i to dager! Og de jeg fant var små... :o) Keiser er tingen!

    SvarSlett