23.4.12

Les en bok!

Det er egentlig bare de siste årene at jeg har vært klar over Verdens bokdags eksistens. Men den har altså blitt markert 23. april verden over siden den ble opprettet i 1995. Og hva er vel mer naturlig å gjøre på Verdens bokdag enn å komme med noen bokanbefalinger?

Ordfabrikken av Agnes de Lestrade (illustrert av Valerina Docampo) er en aldeles nydelig billedbok som vel i utgangspunktet er beregnet på barn fra 4 år og oppover, men som er så poetisk og fin at den passer for langt flere. Historien handler om et land der ord er kostbare og har man ikke så god råd, har man heller ikke så mange ord å bruke. Hva kan så en liten gutt gjøre når han er forelsket i en liten pike og bare har noen få ord til rådighet?


Himmelfallen av Brian Selznick var for meg en helt annerledes bok. Boka består av to fortellinger som mot slutten flettes sammen. Den ene av fortellingene handler om Ben som akkurat har mistet moren sin. Han vet ikke hvem som er hans far, men bestemmer seg for å følge en ledetråd som kan føre ham til faren. Den andre fortellingen er lagt ca. 50 år tidligere og handler om Rose som drar ut på leting etter sitt store idol. Det spesielle er at fortellingen om Rose kun er fortalt ved hjelp av fantastiske svart/hvitt-tegninger. Boka er på over 600 sider, men på grunn av at tegninger utgjør en så stor del boka, er den allikevel ganske rask og lettlest å ha med å gjøre.Tegninger av forfatteren selv.

Selv skal jeg ganske snart i gang med en tidligere bok av samme forfatter: Hugo Cabret. Boka er bygget opp litt på samme måte som Himmelfallen med delvis skrevet og delvis tegnet historie. Filmen basert på boka har akkurat gått på norske kinoer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar