5.12.11

Gøteborg-helg

En vellykket helg i Gøteborg er da tilbakelagt. Og til tross for at ingen julegaver ble innkjøpt, er lommeboka adskillig slankere. Værgudene, som var spådd å være ganske imot oss, viste seg fra en ganske så vennligsinnet side tross alt: Regn da vi var innendørs, opphold da vi beveget oss ut. 

Gøteborgshjulet

Vi hadde opprinnelig ønsket oss hotell midt i sentrum, men det var fullt alle steder. Derfor havnet vi litt utenfor istedet, på Hotel 11. Vi var forespeilet en fergetur på ca. 10 minutter inn til sentrum og det tenkte vi var greit. Det viste seg imidlertid at fergeturen tok 30 minutter samt at ferga kun gikk én gang i timen. Det var helt uaktuelt, så da ble det bilbruk istedet. Med et kvarters kjøring og masse parkeringsplasser funket det helt greit.

Hotellet var var forresten bra. Rommet vi fikk er vel et av de største vi noen gang har hatt på et hotell. Med tv både til "master bed" og ekstrasenga. Selv om vi aldri brukte dem. Frokosten var rikholdig, men noe kaotisk med litt for få bord til mange gjester. Det hadde kanskje gått greiere hvis vi hadde spist frokost litt tidligere på morgenen...

Hotellrom i vinkel, ja nesten helt rundt.

Juleutstillingene i butikkvinduene var av det gamle, gode slaget, da man som liten sto med nesa trykket inn mot glasset.

Nisser i bevegelse.

Lørdag "formiddag", med regnet øsende ned, ble for det meste tilbrakt på dette kjøpesenteret. Kjempestort og med uhorvelig mange mennesker på julehandel. Det hjalp sikkert ikke at det ble avholdt et Idol-arrangement samtidig som vi var der.

Noen...

Hovedmålet for turen for mitt vedkommende, var helt klart Liseberg (13-åringen satte nok shopping øverst). Det hadde sluttet å regne da vi kom dit og noen få varmegrader gjorde iallefall at vi slapp å fryse. Det hadde sikkert vært vakkert med snø, men alle lysene som lyste opp i mørket gjorde det flott og stemningsfullt uansett. Mange mennesker til tross, det var aldri trengsel og eneste gangene vi sto i kø, var for å få tatt ut penger av minibanken. (De fleste bodene og billettautomatene burde vel strengt tatt hatt kortautomat...)

Masse stemning og lys og deilig, men altfor dyr varm sjokolade.

Fra godishyllene. Mer julete får det vel neppe blitt!

1 kommentar:

  1. ojojoj! for en tur det ser ut som!
    aldri vært i Sverige, det er en stor SKAM!!

    Jeg elsker jo svensk, og sånt.
    Gøteborg ser fantastisk ut!

    SvarSlett