10.11.09

Menneske uten hund

Dette blir et helt annet innlegg enn det jeg trodde jeg kom til å skrive i dag. Jeg var nemlig helt overbevist om at jeg kom til å være hundeløs i kveld.

Jeg har en gammel hund. Hun er snart 13 og et halvt år gammel. Som de fleste gamle hunder har hun litt klumper og småsvulster her og der. Men vi har fått beskjed om at så gamle hunder gjør man som regel ikke noe med fordi de ofte tåler en operasjon dårligere enn det å leve med litt klumper.  Men i går sprakk faktisk en av svulstene. Og jeg var sikker på at nå var løpet kjørt. Jeg maktet ikke selv å ta med dyret på siste reis og med Mannen ca 300 mil unna, stilte verdens snilleste svigerfar opp. Jeg tok en tårevåt avskjed med hunden før jeg dro på jobb i dag (en hund som var noe skeptisk og mistenksom. Når jeg sitter på gulvet med godis, kan det gjerne bety noe så ekkelt som klipping av klør). Og jeg har stort sett gått ulykkelig rundt på jobben og småsippet i dag. Iallefall vært nødt til å pusse nesen oftere enn vanlig.

Stor ble derfor overraskelsen da jeg kom hjem. Samtidig med meg kommer svigerfar og ut av bilen bærer han en noe omtumlet hund med krage. Jeg hadde overlatt til han og dyrlegen å avgjøre det beste for dyret, og avliving hadde visst ikke vært tema en gang! Istedet ble dyret operert, riktig nok med beskjed om at gamle hunder kan segne om i løpet av kvelden etter en operasjon. I tillegg ble det avdekket et litt dårlig hjerte som tilsier at vi trolig bør begynne med hjertemedisin. Men hun er tross alt en gammel dame.

Jeg behøver vel ikke nevne at jeg er glad i kveld? Med en hund som butter i alt og nesten ikke klarer å rekke ned i vannskåla si. Men hun er stort sett en glad hund og hun skal få lov til å være hos oss en stund til. Og overskriften på dagens innlegg er misvisende...


Vicky med glorie. Jeg har verdens minst fotogene hund. Hun klarte ikke snu vekk hodet grunn av kragen, men hun lukket øynene. hver gang...


Gammel og grå rundt snuten, men fin og blank i pelsen ellers. Hun fikk nytt teppe av meg i dag som ligger på gulvet foran kurven siden kurv og krage ble en dårlig kombinasjon.

2 kommentarer:

  1. Godt å høre:)Man blir veldig glad i disse dyrene sine:)

    SvarSlett
  2. Man blir det! Og noen ganger er man ikke riktig klar over det før det nesten er for sent!

    SvarSlett