19.11.09

Lars and the Real Girl


Noen ganger dukker det opp totalt uventede filmperler. Lars and the Real Girl er en sånn film. Da jeg tok den med meg hjem for et par uker siden, forventet jeg en ganske lettbeint komedie til tross for høye terningkast på coveret. Filmen har stort sett fått femmere fra alle anmeldere i tillegg til en sekser. Bortsett fra Aftenposten da, som klarte å kaste til to. Men jeg tror den anmelderen må ha hatt en dårlig dag eller misforstått filmen helt.

Lars and the Real Girl handler i hovedsak om Lars, en asosial einstøing som spesielt har problemer med fysisk nærhet (jeg sammenligner litt med Elling...). Stor blir derfor overraskelsen når Lars skaffer seg ei venninne over Internett. Det viser seg imidlertid at denne venninna er en realistisk plastdukke i naturlig størrelse.

Filmen er morsom, men framfor alt varm og menneskelig. Den handler om et samfunn som aksepterer og innlemmer det som er annerledes. En av årets (er egentlig fra 2007) beste feel good-filmer som anbefales på det varmeste. Legg spesielt merke til en aldeles fortryllende gjenopplivningsscene mot slutten av filmen.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker denne filmen! Den er helt fantastisk, også er det en av de få filmene som trekker fram "bygda" som en positiv ting.

    SvarSlett