9.7.12

Nettrot

Jeg har ingen planer om å begynne en stor diskusjon om Mac vs. pc eller Linux vs. Windows osv., men jeg kan alltids ta en liten diskusjon angående nettlesere. På pc foretrekker jeg å bruke Explorer. I følge ekspertene burde jeg visst ikke foretrekke det, for Explorer er en ikke-greie og (fysj) et Microsoft-produkt. Jeg er litt usikker på hva Microsoft egentlig har gjort feil, bortsett fra å stort sett dominere hele pc-markedet. Det funker jo og jeg får hørt på nettradio på jobben (noe Firefox tidvis nekter meg å gjøre).

På Mac er det Safari som dominerer. Eller iallefall prøver. For Safari suger. Og jeg havna fort over på godgutten Google Chrome. Bortsett fra når jeg skal i nettbanken. Det nekter Chrome meg og jeg må inn på Safari. Men i det siste har Chrome begynt å sensurere mer for meg enn nettbanken. Nå synes Chrome jeg skal la være å se på filmsnutter også. Jeg får lov til å høre lyden, men ikke se bildene.

Som den troløse nettlesersken jeg er, gadd jeg ikke finne meg i det og for videre til nye jaktmarker. Firefox for Mac, det måtte jo være tingen. Og fram til nylig trodde jeg det var helt stuereint å bruke brannreven, men dengang ei! For jeg fikk vite at gründeren av Firefox var for - eehh - mot? et eller annet. Var det homohets han bedrev? Husker ikke helt, men det var iallefall ikke noe bra. 

Uansett, Firefox ble brukt og Firefox funka greit. Helt til jeg slo på maskinen i dag tidlig. Da så skjermbildet slik ut:


Brann hos reven? Iallefall kaos hos reven...

Nå er jeg tilbake hos Chrome igjen. Som til og med har latt meg få se en filmsnutt i dag. Måtte det bare vare...

2 kommentarer:

 1. Jeg hopper rundt som deg, og synes det er utrolig irriterende. Svitsja fra Explorer til Google Chrome da førstnevnte ikke lenger lekte så godt med Blogger. Men skal jeg gjøre noen transaksjoner eller se film, ja da lønner Explorer seg....Værsågod og bli gæærn.

  På jobben er det enda verre. Der MÅ jeg bruke Firefox på en spesifikk ting. Og ofte opplever jeg at sider som er treige i Explorer, er litt raskere i Chrome - og det er jo helt høl i hue..

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen i nettleserproblemene dine.

  Jeg bruker alle de nevnte, men foretrekker Chrome (enn så lenge...)

  Veldig bra skrevet innlegg!

  SvarSlett