13.7.12

Da Portugal ble til Gotland

Nå har det altså ikke skjedd en geografisk hendelse store deler av verden burde ha fått med seg, det dreier seg mer om manglende evne til å få ut finger'n. Store deler av dette året har jeg nemlig vært overbevist om at årets sommerferie skulle gå til Portugal. Og når noen har spurt, har jeg svart - Portugal. Men så klarte vi aldri helt å finne ut hvor i Portugal vi ville (vi ville ikke til Algarvekysten), vi fant aldri helt ut hvor vi da skulle fly til og i et øyeblikk av flyvegring og oppgitthet slang jeg ut av meg: Kan vi ikke dra til Gotland istedet da? Mannens reaksjon var nesten umiddelbart positiv, 14-åringen gikk noe mer nølende med på forslaget. På rekordtid (vel og merke for oss å regne) var både hotell og ferge bestilt. Det føltes muligens litt overkill å bytte ut en fire timers flyreise med 10-12 timers bil- og båtreise, men onsdags morgen vinket vi farvel til hund og huspassere og satte kursen østover.

Første tissepausestopp ble foretatt på Ikea av alle steder. Her står Mannen i kø for å kjøpe en sunn og næringsgivende lunsj bestående av pølse og kanelbolle.

Mannen mente han aldri hadde sett 120-skiltet i Sverige før, så dette var viktig å dokumentere. Vi klarte det - så vidt...

Fergestedet Nynäshamn hadde laget det riktig så hyggelig i havneområdet sitt.

Ferga over til Gotland ga aldri så lite flyfølelse. Litt mer tumleplass var det dog, med egen liten restaurant og butikk. Og bar, også tror jeg.

8 kommentarer:

 1. Puh, jeg var redd det var skjedd endringer på Europakartet igjen. Den gamle dama har fått med seg at Jugoslavia er opplyst, men her om dagen fant vi ut rundt lunsjbordet at ingen av oss hadde koll på alle de nye hovedstedene der...

  Kos dere på Gotland, blir Portugal til neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, trolig. Eller Spania. Eller Hellas. Eller - Bornholm? ;o)

   Slett
 2. Det viktigste er jo å komme seg på en liten ferie, HVOR blir sekundært...hehehe

  God tur - så håper jeg finværet følger dere :)

  SvarSlett
 3. Det virker ikke som Gotland var noe dårligere alternativ enn Portugal. Har jo fulgt med på Instagram.


  God ferie videre...

  SvarSlett
 4. Jeg har ganske lyst til å reise til Portugal,men Skikkelig lyst til å reise til Gotland!
  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og den lysten bør du fortsette å ha! :o)

   Slett