6.5.11

Hevn og sånn...

I tillegg til bryllup, så er det vel én annen ting som har blitt en smule omtalt i mediene i løpet av uka som har gått: USAs likvidering av en terrorist de har leita etter i 10 år. 10 år og sikkert et unevnelig antall dollar. Og jammen meg blir ikke amerikanerne glade! I hopetall flokker de ut i gatene og jubler og feirer og fester.

Terror er en grusom ting og tanken om hevn er forståelig. Men jubel over andre menneskers død er forferdelig primitivt og opplyste mennesker burde ha en annen tankegang. Og er det virkelig sånn at man tror at terrorproblemet blir løst på denne måten? Og ikke at det muligens kan utløse nye motreaksjoner?"I'm concerned about a better world. I'm concerned about justice; I'm concerned about brotherhood; I'm concerned about truth. And when one is concerned about that, he can never advocate violence. For through violence you may murder a murderer, but you can't murder murder.Through violence you may murder a liar, but you can't establish truth. Through violence you may murder a hater, but you can't murder hate through violence. Darkness cannot put out darkness; only light can do that."
                     
Fra "Where Do We Go From Here" av Martin Luther King, Jr.

3 kommentarer:

 1. Huff ja, har tenkt det samme som deg
  Gode ord frå Martin L King

  SvarSlett
 2. Nei, det er ikke på sin plass å juble i en slik sammenheng. Dessuten er det vel slik at FNs interasjonale menneskekonvensjoner er brutt i dette tilfellet. Den fredelige verdensbilde vi forfekter får vi aldri i livet ved slike aksjoner.

  SvarSlett
 3. godt sagt, ikke bare amerikanere som jubler, mange nordmenn også- og jeg har tenkt i samme baner som deg. Fint å hente fram den talen, tankevekkende, den er jo evig aktuell!

  Fant deg tilfeldig, men liker bloggen din, og legger meg til som følger her jeg!

  Ha en fin helg videre!

  SvarSlett