21.11.12

I skyggen av Grey


Ingen har vel gått glipp av den erotiske bølgen som fyker over landet denne høsten med Fifty Shades i spissen. Foreløpig har jeg ikke bestemt meg for om jeg har lyst til å lese trilogien eller ei, men ventelistene hos oss er iallefall lange (19 i kø og ca. seks måneders ventetid sist jeg sjekka).

Men litt erotikk må man jo få med seg. Og når da Aftenposten anbefalte Ildfuglen av Hedda H. Robertsen framfor Fifty Shades og den i tillegg sto på hylla hos oss, plukket jeg den med meg. Men hva skal man egentlig si? 

Kort fortalt, Simone og Amalie deler en leilighet. Tidligere bodde også Malene der, men nå står rommet hennes tomt. Simone har et destruktivt forhold til menn, Amalie har et håpløst forhold til studieveilederen sin som i utgangspunktet både er forlovet og venter barn med en annen. Begge jentene, uavhengig av hverandre, underkaster seg menn og fornedrer seg selv, av ulike årsaker. 

Boka er kort, drøyt 130 sider (mot Fifty Shades godt over 500) så den er rask å pløye gjennom Og joda, det er tildels heftige beskrivelser av seksuelle handlinger i boka, men for meg funker ikke dette som erotikk. Noe jeg også betviler er forfatterens hovedtanke. Dette handler mer om sårhet, undertrykte følelser og utilstrekkelighet. Personlig sitter jeg igjen med en noe emmen følelse. 

2 kommentarer:

  1. Jeg har også lurt veldig på om jeg skal lese 50 shades of grey.....men, har nesten ikke lyst, fordi ALLE gjør det.

    Akkurat lest ferdig en veldig søt bok, som omhandlet en engelsk familie som flyttet til Toscana, klart mer min gate...hehe
    Boken het: Villa Serena !

    SvarSlett
  2. Har ikkje lest 50 shades of grey. Veit ikkje om eg skal heller.

    SvarSlett