29.11.11

I siste liten

De siste dagene har det vært satt fokus på adventskalendere. At foreldre kjøper dyrere og dyrere kalendergaver for hvert år og at barna istedet for å bli glade, bare blir kravstore. Jeg veit ikke hvor riktig dette er eller hvor mange det gjelder, men det er ikke mange dagene siden ei venninne fortalte at hun blant annet ga klær etc. i kalendergave, og da var det ikke snakk om truser og sokker. Og det er klart at DA blir kalenderne dyre! 

Jeg har ikke holdt på med kalendergaver i så veldig mange år, vi greide oss lenge med vanlige sjokoladekalendere. Men ett år fikk også jeg veldig lyst til å lage "ordentlig" kalender. Og har fortsatt siden. Selv om jeg hvert år sier at i ÅR er det siste gangen jeg gjør det. Det er til tider noe slitsomt, men jeg synes det er så innmari morsomt! I fjor tok det helt av og jeg lagde hele sju kalendere. Og 7 X 24 er ganske mye! Spesielt når man skal pakke inn. I år er antallet noe redusert, samt at iallefall én av løsningene ble litt enklere. 

Jeg prøver å holde prisen pr. gave på kroner 20,- eller under (unntaket har vært truser og strømpebukser) selv om det ikke alltid holder (men i så fall blir neste gave billigere...) og jeg har prøver så langt jeg kan å unngå å kjøpe søpleting. For det er faktisk mulig. Og for den som nå bråbestemmer seg for å lage adventskalender til ei god venninne, her kommer et lite knippe forslag til kalendergaver, alle til kroner 20,- eller under.

Fra fjorårets venninnekalender: skumbadreinsdyr, lilla adventskjøkkenklut, julerødt filtunderlag, julemuffinsformer, organisk såpe, kakao og marshmallows, gløggte, sukkerpinner, pepperkakeform med oppskrift.

1 kommentar:

  1. Åh, jeg hadde blitt kjempeglad for en slik venninne - kalender! For en innsats! :D

    Når det kommer til unger, så syns jeg pakker er til julaften, i grunn. Jeg syns de fleste unger FÅR så utrolig mye, hele året gjennom. Også dette "presset" da - "HÆ! LAGER du ikke pakkekalender?!" Det blir litt sånn flinkis - greie, føler jeg, for noen.

    Når det er sagt - jeg vurderte å lage pakkekalender til mine egne nå i år, men innså fort at jeg ikke har tid/overskudd. Det er nok med julekort og julegaver og alt mulig annet, hehe.

    SvarSlett