15.2.11

Reggis

Når perfekte tenner (les; meg) møter ikke fullt så perfekte tenner (les; Mannen) blir avkommets perlerader litt sånn ymse. Datter nummer 1 måtte i flere år tilbringe nettene sammen med en gom som hun etterhvert ble grundig lei, datter nummer 2 var heldig og arvet sin mors tannstilling. Selv var jeg overbevist om at datter nummer 3 også kom til å komme lett fra det, for med en mors øyne så ting veldig bra ut. Men neida, sa tannlegen. Jenta har et dypt bitt og tennene nede vil med tid og stunder skade tennene oppe, så her må det full regulering til. 31 000,- takk. Sa tannlegen.

Og med tillatelse fra datter nummer 3, legger jeg ut et bilde av jenta som smiler med det som med rette kan kalles et dollarglis.

4 kommentarer:

 1. Men det er jo svæt moderne med sånne blinger på tennene som jeg i farta ikke husker hva heter.
  Hva med en tur på Panduro og finne noe som glitrer noe mer og lime i hver av de som er limt på?

  Hadde det der greiene selv. Ikek var det billig og vondt var det og jeg kan i dag - minst 30 år etter, stusse meg over at tennene mine er så lange og myke. (det kjennes nemlig sånn etter et år med skrapjern i kjeften)

  SvarSlett
 2. Et flott dollarglis! Jeg hadde tannregulering sjøl, men de to eldste ser ut som om de har arvet farens rette tenner. Usikker på tredjemann, der spretter det ut tenner i hytt og pine, men det kan jo rette seg når alt er ute.

  SvarSlett
 3. Tannregulering, mange som må ha det! Det hadde eg også. Sjølv om det ikkje ser slik ut i dag. Hadde full pakke med streng, bøyle, plate, strikk...blææ. Kjenner det enno. No har eg 4 barn som anten har hatt eller har tannregulering!

  SvarSlett
 4. Da datteren vår var 3-4 år, så truet omtrent tannlegen med at hun måtte opereres for å få bort underbittet. Noen år senere sa en annen tannlege at hun måtte ha regulering for å rette opp tannstillingen. I dag er damen snart 28 år, har ikke underbitt og heller ikke tenner i hytt og pine, noe hun ikke hadde den gang heller. Vel underbitt hadde hun til en viss grad.

  Unger vokser faktisk, og ting reguleres av og til på plass av seg selv. Jeg ble veldig provosert av disse beskjedene. Dermed så overhørte jeg dem elegant og kastet alle skrevne uttalelser i søpla.

  SvarSlett