9.9.10

Du verden!

De siste par ukene har jeg gått fra å være selvutnevnt nettslave til å bli fullstendig tv-slave. Det er så vidt jeg har tid til å sveipe innom nett, scrolle gjennom facebook og lese overskriftene på favorittbloggene, før jeg OMSIDER kan klappe igjen pc-en for å skru på 42-tommeren.

 Egentlig er jeg tilhenger av å følge tv-serier i ordinær sendetid, sånn at man kan glede seg til akkurat den dagen i uka favorittserien går. Men så har det seg sånn da, at det er ikke alltid man får med seg at favorittserien går i det hele tatt. Man vet rett og slett ikke om den før noen forteller om den i ettertid. Men i dagens moderne samfunn finnes det heldigvis løsninger for sånt. Og da bryter man gjerne gode prinsipper om "én gang i uka" og ser gjerne hele serien på én gang.

Jeg fikk første sesong av How I Met Your Mother i bursdagsgave. Serien har blitt sammenlignet med Friends og det er slett ikke uten grunn, for likhetene er mange. Vennegjengen er redusert fra seks til fem, hvorav tre av dem bor sammen. Og kaféen i Friends er her byttet ut med en stampub. HIMYM når ikke helt opp til favorittserien, men har stor underholdningsverdi. Og replikkene er nok noe råere enn i Friends. Vi ble selvfølgelig hekta og er nå i gang med tredje sesong...

Mad Men er sikkert mange kjent med fra før av. Vi befinner oss i et reklamebyrå på begynnelsen av 60-tallet. Det er husmødrenes storhetsstid, men forøvrig et patriarkalsk samfunn. Menn er sjefer, sånn er det med det. Og røyking er kanskje ikke så farlig ennå.

Serien er knallgod med det som skal til av hemmeligheter og intriger. Og i skrivende stund er jeg akkurat ferdig med sesong 1. Og selv om det er rundt midnatt og arbeidsdag i morgen, higer jeg etter på begynne på neste sesong. Forøvrig er arbeidsfordelingen her i huset for øyeblikket at Mannen står oppe og snekrer på hobbyrommet mitt, mens jeg slanger meg på sofaen med to-tre episoder av serien. Det er sånn det skal være! Leve matriarkiet!

7 kommentarer:

 1. Vi har fått HIMYM i gave og har tenkt å se på den nå. Vet at jeg har sett enkeltepisoder tidligere, men uten å komme helt inn i det. Mad Men er jo bare veldig, veldig bra! Anbefaler også veldig sterkt den nye serien på tv2 på torsdagkveldene. Moderne familier, helt fantastisk, jeg ler og koser meg som jeg ikke kan huske å ha gjort siden gode gamlie Friends! Lykke for tv-slaver som meg (og deg)!

  SvarSlett
 2. Vi er boksglade her i heimen også og vi kjører gjerne to-tre episoder ad gangen. Mad Med, The Wire, Entourage, Forbrytelsen, Rome osv.

  SvarSlett
 3. Glad for at du liker Mad Men :-)

  SvarSlett
 4. C-mor: Skal prøve å få med meg moderne familier! :o)

  Elisabeth: Hmmm, flere serier jeg har gått glipp av der, altså...

  HH: Yes I do! :o)

  SvarSlett
 5. Her har vi nå pløyd gjennom 3 sesonger Heroes.

  Jeg skulle ikke se det, for det virka så teit. Tm benytta en hver kone-fri kveld til Heroes. Han så 12 episoder, så satt jeg i sofaen og surfet en kveld, mens han så på. Jeg fikk med meg mer enn jeg trodde og var straks hekta. Han ble nok litt ekstra glad i kona si da. :) Viva la DVD bokser! :)

  Kos dere! :)

  SvarSlett
 6. Ida har Heroes på boks... Kanskje jeg skal se på den ETTER at jeg er ferdig med Mad Men og mens jeg venter på at fjerde sesong av HIMYM kommer ut... Jeg har så mye å gjøre, jeg har så mye å føre...

  SvarSlett
 7. Jeg er tv- og nett slave. Kan sitte med pcen i fanget og se på tv...ja takk, begge deler.Litt sånn som når mannfolk kan sove i stolen og se på sporten samtidig. Prøver jeg å bytte kanal, da sover han ikke lenger ;o)

  Likte også moderne familier og så har du big bang theory som er konge:o)

  Godt du har tid til litt blogging også da, koselig å lese det du skriver :o)

  Monica

  SvarSlett