24.5.09

Fisketur

Det må gjennom alle årene Mannen og Heidi har bodd sammen ha oppstått en gedigen misforståelse angående fisking. Mannen liker å fiske, Heidi liker å fiske, men i løpet av en periode på sånn omtrent 22 år, har vi vært på fisketur ca. tre ganger! Det ble det brått bestemt at det skulle gjøres en forandring på. Ut og kjøpe fiskeutstyr for opptil - hmm - flere kroner og Heidi har for første gang blitt eier av sin helt egen fiskestang, åtte fot lang med lukket snelle.

Det er ikke lett å ta bilde av ei fiskestang, men dette er iallefall Heidis helt egne. Mannen har alltid veldig lyst til å lære Heidi å kaste, men Heidi KAN kaste med sluk!

Og ikke bare kjøpte vi fiskeutstyr, sammen med svoger & sons dro vi også på fisketur. Mannen og svoger har imidlertid dårlig fantasi når det gjelder valg av fiskeplass, så HVER gang de er ute og fisker, havner de på samme sted ved Bjørkelangensjøen. Og man skulle da i det minste tro at det var fordi dette da var en utmerket fiskeplass...? Men uansett, været var nydelig og pølser på engangsgrill er grei turmat.

Pia er like glad i å fiske som sin mor og også hun fikk sin helt egen fiskestang i går. Den ekstremt dyreglade jenta som ellers skal redde ethvert levende dyr, har ingenting imot å spise selvfisket fisk.

Oscar (t.v.) er allerede en habil fisker og fisker sågar med åpen haspel. Noe hans tante aldri har gjort og ikke vet om hun behersker. Peder alias Emil, var også opptatt av andre ting enn fisking.

Det å sende barn med utforskertrang ut på egenhånd, kan imidlertid få konsekvenser. Iallefall, etter en liten tur alene, kommer Pia tilbake med et fugleegg i hendene. Det hadde ligget alene og forlatt på en liten fjellknaus. Mor HÅPER iallefall at det var et forlatt fugleegg. Imidlertid, hvis det er vipe det er snakk om, legger disse eggene sine i reder på bakken. Men forhåpentligvis ikke i åpent lende på en fjellknaus. Dessuten klekkes vipeegg i perioden april/mai, så vi er kanskje over klekkeperioden nå som vi er kommet nær slutten av mai.

Et vakkert fugleegg med perfekt militær kamuflasje. Mor krysser fingre og tær, armer og bein for at det ikke klekkes der det ligger i en lun eske på varmekablene på badegulvet.

2 kommentarer:

  1. Hurra for initiativet! Bra at dere kom dere ut på fisketur!!

    SvarSlett
  2. Selv fisketur uten fisk er ikke å forakte! ;o)

    SvarSlett