5.4.15

Våronn og årgangsfrø

Ferie til tross, her har man ikke ligget på latsida! Her har man gjort en innsats for å øke familiens matforråd utover seinsommeren. Forhåpentligvis kan vi med tider høste både gule og røde cherrytomater, sukkererter og jungelagurker(!). Noen frø er ekstra krevende, sånn som for eksempel persillefrø. De vil gjerne legges i vann noen døgn før de havner i jorda og i tillegg ha nytt vann en-to ganger. Makan til kravstorhet! De fikk ligge i vann et par døgn, det er så, men vannbytte ble det ikke snakk om. Må ikke skjemme bort frøa heller!

Nå får vi bare vente å se om det blir noe spiring i nærmeste framtid. Noen av frøene er nemlig skikkelige årgangsfrø. Såing har stått på programmet i flere år, men tydeligvis ikke blitt gjennomført. Spurte ekspeditøren i butikken der jeg investerte i nye frø, plantebriketter og et aldri så lite vindusdrivhus om hun trodde det gjorde noe om frøa hadde gått ut på dato. Det trodde hun ikke. Men jeg nevnte ikke for henne HVOR lenge det var siden frøa hadde gått ut på dato...

Grønnsaker, krydderurter og blomster i skjønn forening - kanskje...

Nå får man bare smøre seg med tålmodighet, passe på å dusje frøene jevnlig og la være å tenke på hvor mye tomater man kunne ha kjøpt for sånn ca. 500,- kroner. Dessuten, jeg kan krysse av nok en ting på nyttårsforsettlista mi!

9 kommentarer:

 1. Godt jobba. Har selv noen årgangsfrø liggende godt gjemt en plass.

  SvarSlett
 2. Nei, har DU også kjøpt jungelagurk- og sukkerertfrø? Jeg har ikke fått sådd dem ennå, men må nok snart skride til verket. Blir spennende å se om du får avling senere! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jungelagurk så jeg først på Instagram-kontoen din. Da jeg så dem i butikken, måtte jeg bare kjøpe. Sukkerertene er årgangsfrø... ;)

   Slett
  2. Utrolig bra! Jeg både inspirerer og blir inspirert! :D

   Slett
 3. Hyggelig å gjøre dette Heidi, flink du som endelig fikk brukt noen av årgangsfrøene dine :)))
  Her ble kun noen solsikkefrø sådd....som sider skal plasseres litt her og der i min italienske hage, hører liksom til det da...

  JA, til krimen på NRK radio, mener jeg så der på appen min podcast....Har ikke hørt på "hørespill" på radioen siden jeg var liten, og har virkelig kost meg med denne her altså. Veldig flott laget !

  Har igjen å høre siste episode, så vet ennå ikke hvem morderen er - men DET finner jeg ut idag :)

  Tvi tvi med såingen din !

  SvarSlett
 4. Årgangsfrø kan virke like fint.mine ble spist av et eller annet som hadde lurt seg inn i drivhuset..
  Lykke til! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, var vel noen som ikke klarte å vente, da! Frø er også mat! ;)

   Slett