11.5.14

Om blogging


De fleste som en eller annen gang har begynt med en ny hobby, har sikkert tenkt tanken: Dette er gøy! Dette skal jeg ALDRI slutte med! Sånn var det iallfall med meg da jeg for noen år siden oppdaget scrapbooking. De aller ivrigste scrapperne hevdet at dette ikke var en hobby, dette var en livstil! Og jeg likte tanken, selv om jeg selv aldri ble en av de aller ivrigste. Nå skal jeg ikke påstå at alle som så på det som en livstil har slutta med å lage fine album, men jeg tør vedde på at rimelig mange har falt fra. Selv har jeg ikke limt inn et eneste bilde siden 2007 (men jeg har enorme mengder med papir og utstyr som jeg ikke har de minste planer om å kvitte meg med). 

Men altså, nå skulle jeg ikke skrive om scrapbooking, men blogging. For dessverre ser man de samme tendensene her. De siste par åra har mange store bloggere forsvunnet. Og sikkert enda flere av de små. Og mange av dem som fortsatt holder koken, skriver mye sjeldnere. Bortsett fra de som faktisk lever av bloggen sin, da. De må jo produsere.

Heldigvis lever ikke jeg av bloggen min. Det hadde blitt temmelig magert. Med tre innlegg hittil i år, (fire med dette) har jeg satt en foreløpig bunnrekord. Problemet er at det er vanskelig å finne på noe å skrive om. Kanskje spesielt etter at ungene har blitt store og til og med har flyttet hjemmefra og livet for oss her hjemme har blitt litt mer forutsigbart. (Eller - har det egentlig det?) Men jeg savner bloggen! Jeg savner å skrive innlegg og dele bilder (og ikke bare slenge ut et og annet bilde på Instagram). Og ikke minst savner jeg det å kunne bla tilbake i bloggen og lese om ting vi har gjort og opplevd. Selv om det er mye gjentagelser fra år til år. Med jul, påske og 17. mai. Så kanskje man bare rett og slett skal kjøre på? Med jul, påske og 17. mai. En filmanmeldelse og en matoppskrift. Og enkle hverdagsting. For selv om det er hyggelig å bli lest og kommentert, så er det aller mest for seg selv man blogger, er det ikke?

12 kommentarer:

 1. Ja, for egen del er nok for meg selv jeg hovedsaklig blogger. En slags åpen online dagbok. Og så er det alltid hyggelig å få tilbakemeldinger og kommentarer. Jeg synes det er kjekt å lese om andre folks hverdager, jeg. Det er jo de det er flest av. Få en bekreftelse på at ens eget liv er nokså normalt.

  Har også vanskelig for å komme på ting å blogge om for tiden. Det skjer jo liksom ikke så mye. Det er godt å se at du fortsatt er her! Håper skrivesperren gir seg snart. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tilbakemeldinger er stort sett alltid hyggelig! Nok et punkt jeg bør skjerpe meg på... ;-)

   Slett
 2. Kjenner meg godt igjen. For noen år sida fant jeg stadig artige ting å skrive om mens nå går det trått. En del blogginnlegg konstrueres kun i mitt hode og blir aldri skrevet ned. Har en hel haug uferdige utkast, men flere har sikkert gått ut på dato. Vel, om det er jule-innlegg, kan det jo hende de dukker opp ved neste anledning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne hodeinnlegg har jeg også produsert en haug av! Men så blir de liksom der inne til de svinner hen. Eller til noen andre plutselig har skrevet ned mine tanker...

   Jula går aldri ut på dato! Trur eg...

   Slett
 3. Åå! Kjenner igjen det der. Savner det å blogge, og prøvde meg på eit come back for nokre veker sidan. Men blogginnlegga mina dukka ikkje opp i andre sine bloggroller. Så då gav eg opp. Ikkje det at eg har noko viktig å formidle, er ganske tom for idear, men det hender at eg får lyst å skrive noko heilt kvardagsleg om ingenting. Og som du skriv, så er det mange bloggarar som har forsvunne, og mange av dei kan du finne på Instagram.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne bloggroller kan være litt ustabile. Det er flere som har opplevd det. Men ikke gi opp for det! Plutselig løser det seg, forhåpentligvis.

   Instagram er supert det, men det mangler liksom noe... :-)

   Slett
 4. Fint å lese om dine tanker om blogging :)

  For å skrive ett innlegg, må man ha lyst, det behøver ikke være noe super spennende tenker jeg, men noe man selv liker å skrive om, hjelper også at man liker å skrive :)

  Du skriver jo så morsomt Heidi, litt sånn "tatt på kornet" - og jeg smiler ofte når jeg leser dine (få) innlegg.

  For min del, har det blitt færre innlegg, og jeg har valgt mere med omhu hva jeg vil ha skrevet ned og dokumenert, fordi jeg lager bok etter hver år av bloggen min, så da vil jeg ha alle fine utflukter, matopplevelser, kunst, og hverdags bilder som har gitt meg glede, i den boken ! Altså, en slags dagbok om fine hverdagsopplevelser :)

  Tvi tvi med din blogging videre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal prøve å knote ned litt om hverdagen, jeg. Morsomt eller ei! Kanskje man kan skrive seg ut av ei skrivepserre? ;-)

   Slett
 5. Det et mange ulike motivasjonen for å blogge. For min del er det en liten pause som gir meg energi. For øyeblikket er det flere ideer og kladder enn publiserte innlegg. Men siden jeg ikke vil bli stresset av bloggingen, så får det komme når det kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo sånn blogging skal være! Noe man koser seg med. Det er tilbake dit jeg vil! :-)

   Slett
 6. Kjenner meg veldig igjen der ja... har akkurat prøvd å plukke opp igjen tråden, med litt mindre ambisjoner om innlegg hver dag og slikt - og nå er det gøy igjen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg leser. Skal prøve å bli flinkere til å kommentere... ;-)

   Slett