15.5.14

Arbeidsfordeling

Mannen og jeg har en arbeidsfordeling han stort sett er fornøyd med. Han roter - jeg maser om at han må rydde, han bruker penger - jeg kjefter og ordner opp. Nå skal det sies at jeg har en mann som også vasker både gulv og bad og er flink til å ta i et tak, bare jeg minner ham på det. Og han tar ansvar for bilparken, snekring og ekle ting som å rense tette rør. Men snømåking og gressklipping har vært ganske jevnt fordelt opp gjennom årene. 

Men det er spesielt ett punkt som har vært et stort diskusjonstema gjennom lang tid, nemlig matlaging! Her i huset er det stort sett jeg som lager maten. Noen er fornøyd med det, undertegnede aldeles ikke. Jeg har forsøkt med trusler og lokkemidler, uten særlig hell. Noen klarer alltid å vri seg unna - "du er så mye flinkere", "jeg klarer ikke", "jeg har ikke tid", "hvor er komfyren...?" 

Vi har imidlertid kommet til en slags ordning. Mannen skal være mer med å lage mat, i tillegg så har far og datter ansvar for å lage middag én gang i uka. Far har en tendens til å skyve hovedansvaret over på datter disse dagene (se unnskyldningene over), men siden datter heller ikke er så glad i å lage mat, jevner det seg til en viss grad ut. Men felles for dem begge, er at de stort sett må ha det inn med teskje hvordan de går fram. I dag fikk de i oppdrag å lage potet- og purresuppe. En rett som består av ca. fire ingredienser. Mor rabla ned fremgangsmåte på post-it-lapper før hun dro på jobb.

Potet- og purresuppe. Består av potet, purre, buljong, vann + litt til.

Jeg kom hjem til nesten ferdig middag i dag. Jeg fikk kun kritikk for å ha glemt å skrive hvor store biter potetene skulle kuttes i og hva plata skulle ha stått på...

Jeg må for ordens skyld legge ut et bilde av Mannen der han faktisk lager mat. Trodde det var i fjor, men jeg måtte visst helt tilbake til 2012 for å finne billedbeviset...

Mannen steker pannekaker. Helt alene.


3 kommentarer:

 1. Min mann lager sjelden mat, så når jeg klager over at jeg er lei av å lage middag hver dag, tar han meg med ut på restaurant - når det er sagt, skal det også sies, at dette gjelder kun i Italia, i Norge blir dette altfor dyrt !!

  Italia derimot, koster det en brøkdel, så litt hverdagsluksus - kaller jeg det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utemiddag er deilig, men prinsipielt er det ikke et bra alternativ! Ikke økonomisk forsvarlig heller, for oss som stort sett holder oss her til lands... ;-)

   Slett
 2. It's appropriate time to make some plans for the future and it's time to be happy.
  I've learn this submit and if I may I want to counsel you few fascinating things or suggestions.
  Perhaps you can write next articles relating to this article.
  I want to read even more issues approximately it!


  Feel free to surf to my web page - fotografia ślubna poznań

  SvarSlett