3.4.13

Avkledd

Store ting skjer med Heidi-huset for tida. I dag har to staute, GODT voksne karer fra østligere trakter ribbet huset tilbake til slutten av 1800-tallet. Og forsåvidt også første halvdel av 1900-tallet. Og 50-tallet. Sånn ca. 

Disse staute karene kan ikke et kløyve ord norsk, ikke engelsk, men muligens noe spansk. Det kan imidlertid ikke vi, så kommunikasjonen er noe problematisk. De har tilgang til kjøkken og bad og hadde i dag benyttet en godt brukt, nylig tømt blomstervase som sto på kjøkkenbenken som vannmugge. Vi fikset fadesen da vi oppdaget det og ga dem en ordentlig vannmugge istedet. 

Dyret i huset har ikke taklet renoveringsprosjektet like bra og var fullstendig utslitt etter å ha passet på huset for de fremmede inntrengerne hele dagen. Og sluknet som en svamp da de dro i halv sju-tida i kveld. Vi fant det fornuftig å sende henne til rekreasjon hos "storesøster" for en periode.

I løpet av en 6-8-ukers tid vil forhåpentligvis boligen framstå i ny prakt med nytt panel som matcher garasjen (det er sånn vi gjør det her i huset) og nye vinduer rund baut. Og vi kommer til å være noen hundre tusener kroner fattigere.

Gammelt tømmerhus fra slutten av 1800-tallet. Med tydlige merker etter en gammel inngangsdør.

4 kommentarer:

 1. Store prosjekter på gang her, ja...wow..
  Morsomt å se den "råveggen" - ja, man ser der hvor det tidligere har vært en dør !
  Mye historie her


  Lykke til !!

  SvarSlett
 2. Herlig, nå må du bare fortsett å dokumenter; dette er byhistorie. Du burde skrive ned hele historien om huset for etterslekta og gi en kopi til Historielaget.

  ps håper dere fikk noen referanser på at de kan sette opp nytt panel så det ikke blir stående sånn som dette :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veit ikke så veldig mye om historien til huset bortsett fra at det ble bygget sånn ca. 1880 og at det var butikk her i gamle dager.

   Vi har en god kontrakt og har sjekket referanser. Så vi får håpe det går riktig vei... ;o)

   Slett
 3. Ja, for vi vil ikke se dere på TV2 hjelper deg.

  Lykke til videre, håper dere holder ut!

  SvarSlett