21.6.15

Sokkebonanza

For noen år siden - ganske mange år siden faktisk - da hele kjernefamilien fortsatt bodde samlet, fikk vi etterhvert et økende sokkeproblem. Med fire eksemplarer av hunkjønnet som etterhvert brukte samme størrelse i sokker, samt at flere av disse hunkjønnene, i tillegg til mannen i huset, hadde har en tendens til å vrenge av seg sokker hvor det skal være, ble det ganske umulig å holde en grei oversikt. Dessuten, alle veit jo at vaskemaskiner ELSKER sokker og har en tendens til å forsyne seg med omtrent halvparten av dem. Det var da man kom på den smarte ideen: Vi oppretter en singelsokkskuff!

Singelsokkskuffen.

Intensjonen var god. Skuffen skulle selvfølgelig både jevnlig og på omgang gjennomgås og ryddes, for tanken var at den bare skulle være et midlertidig grep til vi hadde fått orden. Men orden var tydeligvis noe vi aldri fikk, for skuffen besto. Fram til forrige helg. Da var det på tide å ta det endelige oppgjøret!

Alle husets sokker.

Jeg saumfor soveromsgulv, eksisterende parsokkeskuffer, samt vaska klær til den store gullmedaljen. Ikke én sokk i huset skulle slippe unna. Alt ble tømt utover spisestuebordet i en haug som så uoverkommelig ut, og så var det bare å sette i gang parringen. Og for å si det sånn; jeg HATER single, nestenlike, helsvarte sokker!

De ensomme og forlatte

Resultatet ble til slutt at vi satt igjen med 30 single sokker. Disse havnet IKKE tilbake i noen singelskuff, men for rakt ut i søpla. Og noe av det mest positive med ryddinga? Jeg trenger ikke vaske sokker på sånn drøyt ti uker. Det viste seg nemlig at Mannen hadde mer enn 80! par med (nesten)samsvarende sokker!

Nyttårsforsett: 
Ta et oppgjør med singelsokkskuffen: Check!

9 kommentarer:

 1. Suksess! vi har en sokkepose som fylles med singelklubben. Den er mystisk nok aldri tom, og kommer vel aldri til å bli det heller...

  SvarSlett
 2. Ha,ha,ha...det samme synet i nesten alle familier.

  SvarSlett
 3. Ohoi, det var litt av en samling. Redningen hos oss er at jeg har sorte sokker med en smal farget stripe i toppen, de er enkle å pare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mannen har en del sokker med blå stripe på innsiden. Det forenkler arbeidet noe. Forøvrig nekter jeg egentlig å parre helsvarte sokker... ;)

   Slett
 4. Fantastisk. Gratulerer med singlesokkeoppryddingen! :-)

  SvarSlett
 5. Herlig ! Da fikk du ryddet unna singel sokkene -

  Må si jeg slipper det problemet, kun min mann og jeg, så eneste jeg passer på: er når mannen har fått hull i en sokk, kast også med engang den som hører til - finner sjelden en singelsokk her...hehe

  Tro hva som blir nest fra nyttårsforsettlisten din?

  SvarSlett
  Svar
  1. Lista jobbes med kontinuerlig! ;)

   Slett
 6. HATER haugen med svarte sokker som er her også. Nå bruker jeg helst ikke sokker annet enn på trening... men jeg og poden er det visst vanskelig å skille iflg min mann. Og duden er ikke nådig overfor lyseblå ankelsokker som havner hos ham.
  Flipflopper til folket, sier nå jeg. Så slipper man alt det sokkestyret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn fra april til oktober er jeg sokkeløs! Men Mannen med uniform må ha disse hersens helsvarte...

   Slett