14.6.15

Sjølberging

Dette vil jeg kalle en aldri så liten suksess! Det virkelig spirer og gror i pallekarmen min. Gulrøtter, reddiker, salat, timian, koriander og sukkererter. Nesten alt sammen trives og vokser, og jeg er daglig ute og beundrer resultatet.

Det er grønt, veldig grønt!

Men altså, ikke alt har vært heeelt vellykka. Jungelagurken min ser ikke ut til å trives. De første jeg planta ut, døde momentant. Trolig på grunn av manglende varme. Disse her ser heller ikke helt bra ut, men de er iallfall litt grønnne enn så lenge.

Det ligner en jungel, jaffal...

Som sagt, så er jeg ute og kikker på grønnsakene mine hver dag. Og det hender jeg tynner ut litt, for det har jeg lest at man skal gjøre. Og i dag var de uttynnede plantene så store at de kunne fungere som mat! Og de gjenværende plantene vil forhåpentligvis vokse seg enda større.

Salat! Ikke hoder ennå, men fullt spiselige blader.

Og reddiker. Av den avlange sorten.

Hilsen fornøyd gartner-Heidi

2 kommentarer:

  1. Mmm, reddiker! Det spiser jeg jo aldri lenger! Husker dem fra barndommen; vi var noen nabounger som gikk sammen om å dyrke noen i en nabos skrent, men tror ikke det ble noen suksess. :) Nå fikk jeg jammen lyst å prøve reddiker neste år! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Altså, reddiker... Jeg skjønner liksom ikke heeelt poenget med dem, sånn smaksmessig. Men jeg blander dem inn i salater og det er helt greit. Det morsomme med dem er jo at de gror seg til så fort! Og er spiseklare på bare noen uker. Det er nesten så de hopper opp av jorda av seg selv. Jeg har jo valgt en avlang type, som jeg ikke hadde sett før. På lørdag plukka jeg en som må ha vært 8-10 cm lang. Og det er moro! :)

      Slett