1.2.15

The Imitation Game

Endelig var det tid for en kinotur igjen. Jeg har en følelse av å ha gått glipp av en del "bør se"-filmer høsten 2014 og nå var det nesten så The Imitation Game glapp også. Men så kom Oscar-nominasjonene og det ga garantert publikumstilgang og lenger kinolevetid.


Handlingen i The Imitiation Game foregår under 2. verdenskrig, men dette er ikke en typisk krigsfilm. Her er vi ikke vitne til sterke krigshandlinger, men kodeløsing for å hindre tyske angrep. Innsatsen til Alan Turing og hans team antas å ha forkortet 2. verdenskrig med 2-4 år og til å ha reddet så mye som 14 millioner mennesker.

Superintelligente Alan Turing er godt spilt av Benedict Cumberbatch, de som kjenner til Big Bang Theory vil dra kjensel på trekk fra godeste Sheldon Cooper. Keira Knightley er sympatisk i sin rolle som team-medarbeider Joan Clarke. Både Cumberbatch og Knighley er nominert til Oscar for sine prestasjoner.

Om filmen har noen vinnersjanser 22. februar, skal ikke jeg uttale meg om, jeg har foreløpig kun sett én av motkandidatene og vet at det er flere sterke. Men filmen er absolutt mer enn severdig og jeg krysser selvsagt fingrene hardt når vi nå har en "norsk" kandidat med hele åtte nominasjoner!

2 kommentarer:

  1. Akkurat DENNE filme håper jeg også å få med meg på kinoen FØR den forsvinner av.....
    Liker veldig godt filmer som er basert på en sann historie :)

    Fine blomster fikk du også på morsdagen, jeg kjøpte mine egne roser (har jo ingen barn) så blomster ble det hjemme i stuen i Norge også !

    SvarSlett