28.6.14

Du løper som ei jente!

Det er veldig mange skjellsord jeg egentlig aldri har forstått. De fleste begynner med "jævla" etterfulgt av et mer eller mindre velvalgt beskrivende ord. "Idiot" er ganske forståelig, da har en person oppført seg dust, "bonde" derimot er ikke like selvforklarende og rammer dessuten et helt segment.

Et ord som provoserende nok ikke ser ut til å trenge et "jævla" foran seg, er ordet jente. Hvem har vel ikke hørt "du sipper som ei jente", "du er pysete som ei jente" eller "slutt å oppføre deg som ei jente!"? 

Interessant nok er det gutter og voksne som dømmer jentene ned og tillegger dem egenskaper som i utgangspunktet ikke er der. Jenter selv, før de er blitt trykket ned og dømt, er tøffe! Som jenter!



Tankevekkende filmsnutt av regissøren Lauren Greenfield

5 kommentarer:

  1. Ha ha, den reklamefilmen fikk også meg til å skrive noen ord! For den berørte meg! Jeg har overhørt at gutta mine har fått høre "Dere hyler som som en gjeng jenter!" Og sånt provoserer meg - de hyler vel som en gjeng gutter? Jeg blir varm om hjertet når jeg ser den innsatsen dattera mi har når hun løper, sparker fotball eller danser - måtte hun alltid ha den innsatsen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi er helt på linje her, Pia! Jeg kan ikke fordra å høre "jente" som negativt. Krysser fingra for dattera di!
      :-)

      Slett
  2. Det verste er at eg hadde nok gjort som dei første om eg hadde fått beskjed om å springe som ei jente…. trur eg? Men ikkje nå, sjølsagt

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en viss fare for det. For man veit jo liksom hvordan jentete løping er. Selv om det ikke er det. Egentlig...

      Slett
  3. Åhhh, dette var så bra !!!

    En tankevekker, som alle burde se

    SvarSlett