Blomkålsuppe med bacon
(2-3 porsjoner)
1 middels stort blomkålhode
1/2 løk
1/2 purre
6 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1,5 dl matfløte
salt og pepper
1 pk bacon (ca. 150 g)
Del baconet i små terninger og stek det sprøtt i en tørr stekepanne. Legg det over på et stykke kjøkkenpapir for å trekke bort noe av fettet.
Skyll og del opp blomkålen i mindre biter. Kok opp i vann sammen med buljongterning, purre og løk. La koke i 10-15 minutter til blomkålen er myk. Ta til side noen fine blomkålbuketter og mos resten av suppa med en stavmikser. Tilsett fløte og gi det hele et oppkok. Tilsett bacon og blomkålbuketter og smak til med salt og pepper.
God middag!
Hurra! *skrive ut til samlingen min* Også pinned på Pinterest! Bortsett fra purren, ser dette kjempegodt ut! Må prøves ved neste anledning! :))
SvarSlettLiker man ikke purre, er det bare å kutte den ut. Men den blir nesten helt borte når man bruker stavmikseren, da... ;-)
SlettTakk som deler, liker blomkålsuppe - perfekt til høsten som etterhvert, kommer til Italia også...enn sålenge, blir det ikke supper middager her ennå, da vi har 30 grader ....
SvarSlettNyyyt høsten :)