5.1.13

Og så - nyttårsforsettene!

Sånn, da er 2013 kommet sånn passe godt i gang. Hverdagen har innhentet de fleste av oss og i dag ryker jula ut av Heidi-heimen. Og da er det jammen meg på tide å få på plass nyttårsforsettene!

Selv har jeg vært ganske restriktiv med forsetter de siste par åra - og har egentlig bare hatt ett. Som enkelt og greit har godt ut på å bli bedre til å planlegge. I to år har jeg altså jobbet med - eller prøvd å jobbe - med denne planleggingsgreia. Men har jeg så blitt noe bedre til å planlegge? Ikke en tøddel! Men gir jeg meg for det? Nei, ikke i det hele tatt!

Mange har et negativt forhold til nyttårsforsetter. Det har i utgangspunktet ikke jeg. For jeg tenker at det er bedre å ha forsøkt og ikke klart det enn ikke ha forsøkt i det hele tatt! (En omskriving av et ordtak jeg egentlig ikke er spesielt glad i...) De aller mest hårete forsettene/målene/planene kan det kanskje være greit å holde litt for seg selv sånn i første omgang. De som går ut på selvpining og strenge restriksjoner. Og som mest sannsynlig kommer til å ryke tidlig neste uke. Men de positive forsettene, dem kan man jo dele. 

Så da erklærer jeg at i 2013:

- skal jeg/vi delta på minst ett kulturelt arrangement i måneden. Om ikke annet så skal vi iallefall komme oss en tur på kino!

skal jeg forsøke å lære noe nytt hver måned. Kan eventuelt byttes ut med oppleve noe nytt/lage noe nytt, men i utgangspunktet altså lære noe nytt.

- har jeg lyst til å gå mer ut for å spise. Fyser vi på noe annet enn hjemmelaget, ender vi ofte med å kjøpe med oss pizza, kinamat eller - gud forby - Burger King hjem. Eller vi havner på Egon eller Peppes. Nå vil vi ha noe annet!

- vil jeg bli flinkere til å invitere folk hjem på middag. Eller kveldsmat. Eller brunsj. Hyggelig, sosialt - og vi må rydde huset! (Her har jeg forresten tjuvstarta litt. Og hatt moren min på en tre-retters 1. nyttårsdag. Dette er riktignok en tradisjon, men jeg lar det telle under forsetter uansett!)

1. nyttårsdagsmeny: Lefserull, pannestekt laks og appelsinfromasj. Sistnevnte er ikke med på bildet.

- gjøre et forsøk på å gjeninnføre lørdag som godisdag. Det funket veldig bra for et par år siden - med merkbare, positive resultater! Men i 2012 sklei det helt ut og jula varte helt til august. For så å starte igjen i september...

- skal jeg - sist, men kanskje størst - bli flinkere til å planlegge! Alle andre forsetter avhenger egentlig av dette.

Årets almanakk - som skal hjelpe meg til å bli en god planlegger! Fikk den på julaften, har båret den med meg rundt siden - og så langt ikke skrevet ett eneste ord i den... Det her jeg tenkt å gjøre noe med NÅ!

4 kommentarer:

 1. Jeg er enig, gjør da ikke noe å (prøve) å ha noe nyttårsforsetter å strekke seg etter !

  Mange av dine burde være overkommelig. Kino ar noe vi hadde på agenaden for året som gikk, og det ble kun 2-3 kinoer på oss (min kjære og meg) men, da var de valgt ut med omhu. Ellers var det flere barnekinoer jeg var på...hehe

  Lykke til med planleggingen, og almanakken - ha som må å skrive noe i den, i løpet av helgen, lykke til Heidi :)

  SvarSlett
 2. Tankene dine er veldig GODE, og som Helen skriver over, burde flere av forsettene dine være overkommelige.

  Jeg kjenner meg godt igjen på planleggingsfasen, der suger jeg. Det har gått opp for meg at jeg rett og slett mangler det genet.

  Forsetter? Hm, vil gjerne kopiere et par av dine:
  Oppleve mer
  Lørdagssnop i stedet for 7-dagersgodis
  (Slenger på minimum 2 spinningstimer i uka. Vil nødig at Elixia-medlemskortet støver ned.) Sånn, nå er det skriftlig...

  Da ønsker jeg oss lykke til.

  SvarSlett
 3. Forresten, den 3-retterersen så kjempegod ut.
  Også et flott forsett å bli mer sosial og invitere. Det er jo så hyggelig!

  SvarSlett
 4. Å H_E_R_R_E, den planlegginga!! Kjenner meg SÅ igjen i det, man skulle ikke tro det - men det TAR faktisk FLERE ÅR !!! å lære seg å planlegge! Mitt første forsøk på dette startet i januar 2010, da planla jeg masse! ALT skulle skje det året! Men - jeg glemte jo at jeg faktisk også måtte gjøre en innsats for å gjennomføre! Jeg trodde liksom at hvis jeg bare hadde en plan, så ville ting skje av seg selv. HM!

  Nå, tre år senere, skjønner jeg at jobben ligger mest i innsatsen. Og det blir bedre! ;) Godt nytt år! :)

  SvarSlett