24.2.13

De siste dagers observasjoner

Her har man sett fram til noen etterlengtede og velfortjente(?) - jo, velfortjente! - feriedager, for så i stor grad være nødt til å bruke dem på å pleie forkjølelse. Vinterens andre forkjølelse, faktisk. Jeg tror det må skyldes tran! Og da slett ikke mangel på tran. Jeg har aldri før inntatt så store mengder tran og denne høsten/vinteren har jeg fortært nesten ei hel flaske helt alene - og altså vært kraftig forkjølet hele to ganger. Og, som den gode arbeidstaker jeg er, har jeg selvfølgelig sørget for å legge begge sykdomsperiodene til helger og allerede planlagte fridager.

Uansett, de siste nettene er tilbrakt godt oppstøttet av en mengde puter til nærmest sittende stilling på sofaen. Noe som, om ikke annet, iallefall har hindret at resten av husstanden har blitt holdt våkne av ribbeinsbrekkende, brokkfremkallende hostekuler. (Og gitt tilgang til uendelige mengder av suppete, romantiske filmer på Netflix...)

Noen erfaringer rikere er jeg dog blitt, og kan dele med dere at:

 • Det er en samhandling mellom øyelukkemusklene og hosterefleksen. Så fort øynene glir igjen og man holder på å falle i søvn, begynner det å klø infernalsk i halsen og man får ei hostekule av en annen verden. 
 • Noskapin (og sikkert andre reseptfrie hosteremedier) VIRKER IKKE! Det gjør forøvrig ikke en hjemmesmidd blanding av honning, sitron, chili, kanel og ingefær heller...

Virker IKKE og smaker høgg!


 • Bikkja synes samsoving er fantastisk. Og benytter ethvert ubevoktet øyeblikk (for eksempel det mellom øynene lukkes og hostekula starter) til å legge seg godt tilrette. Og lar seg slett ikke affisere av ei hostekule eller fem...

Sovende hund, ikke fullt så sovende matmor...

Man ser ikke helt fram til å skulle tilbake på jobb i morgen, men heldigvis er det bare fire hele arbeidsuker fram til påske. Da skal man være frisk! Og bli uthvilt...

11 kommentarer:

 1. Det var da skikkelig leit at du skulle få ny runde med influensa ;((

  Likevel litt godt å få bekreftet at tran ikke virker, da det er noe jeg absolutt ikke klarer å få i meg.(barndomstraumer fra feriekoloni)

  Godt å lese at sykdommen din ikke har tatt knekken på din gode humor. (må innrømme at jeg humret et par ganger)

  Masse god bedring, Heidi!

  SvarSlett
 2. Nåh, influensa er det dog ikke, men du verden hvor godt denne forkjølelsen har satt seg. Og forøvrig videreført til Mannen. Og en forkjøla mann skal man ikke spøke med! ;o)

  SvarSlett
 3. En forkjøla mann har det alltid så mye mye verre.

  Han må pleies til den siste harken har forlatt kroppen.

  Dere får satse på en sykdomsfri påske.

  SvarSlett
 4. Åååhhh, så kjedelig å bli forkjøla, og denne hørtes heftig ut !
  Syns synd på deg, og må smile mellom lesingen her, du har da gjort deg noen (morsommen) erfaringer :)

  Takk som deler, da skal heller ikke jeg ha dårlig samvittighet for å la være å drikke tran, liker mye heller juice !

  Gooood bedring, Heidi, moro å "quize" med deg.

  SvarSlett
 5. Håper formen er betraktelig bedre nå! Jeg oppdaget til min overraskelse at Doc' halslinser (med mentol og lakrissmak) dempet halskløen ved nattestid. De har en sukkerfri variant. Hvis det ikke funket godt nok, gikk jeg over til Cosylan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært i full virksomhet i ei uke nå, så det går greit! Doc er registrert til en seinere anledning (mulig jeg hadde det her blant alle de andre remediene...), men Cosylan er reseptbelagt, er den ikke?

   Slett
 6. Cosylan er reseptbelagt.
  Ikke drikk for mye..kan bli en vane ;-)
  Ser at du er frisk igjen..det er bra!
  :-)

  SvarSlett
 7. Den siste månedens observasjoner: Ingen blogging hos Heidi på snart en mnd!

  SvarSlett
 8. Vil bare nevne at jeg har latt meg merke med det samme som damen over.

  Er dette bloggtørke, bloggpause, bloggslutt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg vil vel bare bemerke verken du eller damen over har blogga på ENDA lengre tid! ;o)

   Definitivt ikke bloggslutt, ingen bevisst bloggpause så jeg tror vi får fortsette å kalle det bloggtørke... :o)

   Slett