27.8.12

The Artist - en anbefalingDet må jo nærmest kunne kalles risikosport å lage en svart-hvit stumfilm i dag. Og det er garantert en mengde mennesker som rynker skeptisk på nesa. Men det behøver de så absolutt ikke å gjøre. Fjorårets Oscar-vinner for beste film, The Artist, er en nydelig film. Tro mot sjangeren, med dyktige skuespillere med god, men ikke overdreven mimikk. Historien er enkel. Stumfilmstjernen George Valentin nekter å tro at stumfilmens dager er over, men må snart innse at han blir utkonkurrert av Hollywoods nye, talende stjerne, Peppa Miller. Alt er veldig godt gjennomført med musikk som setter stemning i scenene og tekstplakater de få gangene det trengs og skuespilleri og mimikk ikke forteller alt. Stort pluss også til hundetreneren til filmens tredje stjerne, The Dog - mesterlig skuespill på Jack Russel-terrieren Uggie.

Filmen varer i drøyt halvannen time og anbefales på det varmeste!4 kommentarer:

 1. Nydelig og merkelig. Den scenen hvor hun kjærtegner frakken hans er bare genial. Jeg så filmen i februar: http://innerstiveien.blogspot.no/2012/02/hykultur-terningkast-og-perler-for-svin.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, du var ikke like begeistret som meg, nei? Og du dro mange med deg... ;o) Du er et perlesvin, Elisabeth! ;o)

   Jeg var også i utgangspunktet skeptisk, men visste tross alt hva jeg gikk til. Og ble altså begeistret! Og koste meg hele veien. :o)

   Slett
 2. Så bra! Har så lyst til å se den filmen. Ser den ligger klar til leie i altiboksen. Da ser jeg den neste gang. Og ja, jeg vet hva jeg går til.

  SvarSlett
 3. Ikke sett denne....
  Men, husker da den kom på kino, og tenkte så rart det må være å ikke høre "tale" ... men, den fikk jo Oscar, som du nevner, så da må den vel være fin, og nå med din anbefaling, fikk jeg mere lyst til å se den.

  Takk for tips !

  SvarSlett