29.11.11

I siste liten

De siste dagene har det vært satt fokus på adventskalendere. At foreldre kjøper dyrere og dyrere kalendergaver for hvert år og at barna istedet for å bli glade, bare blir kravstore. Jeg veit ikke hvor riktig dette er eller hvor mange det gjelder, men det er ikke mange dagene siden ei venninne fortalte at hun blant annet ga klær etc. i kalendergave, og da var det ikke snakk om truser og sokker. Og det er klart at DA blir kalenderne dyre! 

Jeg har ikke holdt på med kalendergaver i så veldig mange år, vi greide oss lenge med vanlige sjokoladekalendere. Men ett år fikk også jeg veldig lyst til å lage "ordentlig" kalender. Og har fortsatt siden. Selv om jeg hvert år sier at i ÅR er det siste gangen jeg gjør det. Det er til tider noe slitsomt, men jeg synes det er så innmari morsomt! I fjor tok det helt av og jeg lagde hele sju kalendere. Og 7 X 24 er ganske mye! Spesielt når man skal pakke inn. I år er antallet noe redusert, samt at iallefall én av løsningene ble litt enklere. 

Jeg prøver å holde prisen pr. gave på kroner 20,- eller under (unntaket har vært truser og strømpebukser) selv om det ikke alltid holder (men i så fall blir neste gave billigere...) og jeg har prøver så langt jeg kan å unngå å kjøpe søpleting. For det er faktisk mulig. Og for den som nå bråbestemmer seg for å lage adventskalender til ei god venninne, her kommer et lite knippe forslag til kalendergaver, alle til kroner 20,- eller under.

Fra fjorårets venninnekalender: skumbadreinsdyr, lilla adventskjøkkenklut, julerødt filtunderlag, julemuffinsformer, organisk såpe, kakao og marshmallows, gløggte, sukkerpinner, pepperkakeform med oppskrift.

Polakken min. Ukens ugle #8

Som tidligere nevnt så har familiemedlemmer begynt å se etter og ikke minst kjøpe med seg ugler når de er ute og reiser. Stor stas for meg! Ukens ugle kommer fra Polen og ble kjøpt av min svigerfar for en tid tilbake. Og bare for å ha nevnt det, det var den eneste gaven han kjøpte med seg hjem. Favorittsvigerdatter? Jepp! Dog også den eneste for tiden...

En sjarmerende liten sak.

28.11.11

Den enkle løsningen

Da kan jeg krysse av for én kalender ferdig! Litt søl ble det, men minimalt med innpakking. Og dessuten så vellykket at jeg vurderer å innføre denne løsningen til ALLE neste år. Innholdet kan jo varieres med feks Cola til far og julebrus til barna. Evt. konjakk til bestefar. 

Denne kalenderflasken er fylt opp med sherry og ble i går gitt til min mor. Gamle damer tåler en liten skvett sherry om dagen.

Sherry-kalender

27.11.11

Kjøtt, stjerner og nedtelling

Det er 1. advent og jeg har tenkt å bryte en uskreven bloggregel - jeg kommer IKKE til å vise fram adventsstaken min! Istedet kan jeg vise fram Linn. Som kom ens hjem for å se julegatetenning sammen med mammaen sin.

Linn - klar for julegatetenning.

Dessuten kan jeg vise fram selve julegatetenningnedtellingen samt selveste julegatetenningtenningen!

10, 9, 8....

Men før selvejulegatetenningen var vi en tur hos moren min og spiste årets første pinnekjøttmiddag. Og siden vi ikke har større tradisjoner angående pinnekjøtt enn denne ene førjulsmiddagen, ble det muligens også årets eneste pinnekjøttmiddag. Men veldig godt, det er det!

Pinnekjøtt og kålrotstappe.

Og siden jeg altså ikke viser fram adventsstaken min, kan jeg istedet vise fram adventsstjerna. Den første adventsstjerna jeg noen gang har eid. Siden den tidligere nevnte mor aldri har hatt sans for adventsstjerner, adopterte jeg automatisk samme innstilling. Helt til Mannen i år innrømmet at HAN egentlig hadde sans for adventsstjerner. Etter 24 år, altså. 

The one and only.

26.11.11

I gang

Jeg kan slett ikke si at jeg er ferdig, ikke i nærheten av halvveis engang. Men jeg kan iallefall si at jeg har begynt!

1, 2, 3, 4...

Let the jul begin!

Årets jobbjulebord er avholdt og selv om plussgrader og manglende snø ikke akkurat påkaller julestemningen, er det ikke å fornekte at julefølelsen er litt for oppadgående etter avviklingen av gårsdagens arrangement. 

Velkommen inn i peisstua vår!


Ja nettopp, peisstue! Varmt og godt var  det også...


Bordet var selvfølgelig vakkert dekket med damaskduker og granbar.


Og adventsstjerna var på plass.


Lysslynger ble hengt opp på kreativt vis.


Og selv et tidligere industribygg kan oppnå en lun og hyggelig stemning.


Tradisjonell og veldig god julemat sto på hovedmenyen, julequiz fungerte bra som et mellommåltid før kvelden ble avsluttet på anstendig vis med kaffe og kaker. Ingen fyllerølping her nei! 


Men hva er dette? Et spøkelse? Eller muligens 1/4 av festkomiteen i fint driv...

22.11.11

Interiørblogging. Ukens ugle #7

Noen husker kanskje at jeg noe beskjemmet viste fram lampa som hadde hengt på soverommet vårt - vel - en stund. Den ble - etter denne stunden - byttet ut med en midlertidig lampe som egentlig skulle få henge der til rommet skulle pusses opp.

Rååååsa elefant.

Men så, til bursdagen min, fikk jeg ei ny lampe av yngstedatter. Og da selvfølgelig en med UGLER.

Uglelampe!

Det er nok ikke helt sikkert at lampa får følge med inn på det etterhvert oppussa soverommet vårt, men enn så lenge skal den få lov til å henge der!

21.11.11

På tide å sette i gang?

Da jeg i forrige, forrige innlegg skrev at jeg ikke hadde kjøpt noen julegaver ennå, var ikke det helt sant. Nei, det var vel nærmest rett ut sagt LØGN. For sannheten er jo selvfølgelig at jeg er svært tidlig ute. Ja, vi snakker ÅR her. Faktisk drøyt to år.

Jeg, som sikkert mange andre, har ei mor som har alt og som kun ønsker seg "snille barn" til jul. Men en eller annen gang, i en bisetning, nevnte hun at hun kunne tenke seg en brodert juleduk. Og da, som den snille datteren jeg selvfølgelig er, fikk jeg den strålende ideen at JEG skulle brodere den juleduken. Som sagt, det er over to år siden. På de to årene har jeg kommet så langt:

Har jo brodert litt av borden, da...

Det er under fem uker igjen til jul. Noen som har lyst til å vedde om jeg blir ferdig?

19.11.11

Altfor lenge siden

OK, det er kanskje ikke lenge siden jeg la ut et ugleinnlegg her, men jeg må bare dele denne filmsnutten som jeg for litt siden fikk postet på facebook-veggen min (takk, Greta!):

Vil, vil ha!

18.11.11

Panikk? Allerede?

Når jeg blar tilbake i bloggen min, kan jeg se at sånn ca på akkurat denne tida hvert år, begynner jeg å innse at jula faktisk nærmer seg. Ikke med stormskritt, men absolutt litt raskere enn hva som er komfortabelt. Det er bare én uke igjen til julebord på jobben samt kun ei drøy uke igjen til 1. advent og jeg er ikke i nærheten av å ha kjøpt en eneste julegave ennå (- eller, det er ikke helt sant, men akkurat den skal jeg ta opp litt seinere). Og jeg føler litt på det når jeg i andre blogger leser at de skal starte pyntingen allerede neste helg! 

Nå har et par stykker på jobben fått det for seg at jeg er veldig opptatt av jul. Og jo, jeg synes jul er en strålende tid, men opptatt av jul er jeg faktisk ikke. Det er ikke få 1. adventer jeg plutselig har kommet på at det nettopp er 1. advent, for så å storme ned i kjelleren på jakt etter adventsstaken. Og adventslysene er derfor slett ikke alltid lilla. Også var det denne pyntinga til jul: Jeg kjenner egentlig INGEN som er så seint ute som meg. Selv om intensjonene hvert år er å starte litt tidligere, er og blir det lille julaften som er den store vaske- og pyntedagen her i huset.

Men ikke i år! I morgen den dag skal jeg begynne planlegging og listeskriving og grunnrydding og gavekjøping  og - nevnte jeg planlegging? 

16.11.11

Ord og diller

Jeg er veldig glad for at jeg er en smule gnien, ikke er så veldig glad i alkohol og at det iherdige forsøket på å begynne å røyke strandet allerede på slutten av barneskolen. (Og her skal jeg la være å nevne sjokolade...) Jeg har nemlig en lei tendens til å bli hekta på ting. Og akkurat nå er jeg VELDIG hekta på Wordfeud. For den uinnvidde kan jeg kan opplyse om at Wordfeud er et slags scrabble som lastes ned som en app og spilles via smarttelefoner. Man kan da spille mot noen man kjenner eller man kan la telefonen finne - på godt norsk - en RANDOM spiller til deg. Og det beste er jo at spillet kan gå over flere dager. Man skriver et ord - og venter på at motstanderen skal svare. Noe som kan ta TIMER. Er man som meg, litt utålmodig, starter man likesågodt et nytt spill med en ny RANDOM. Og ja, jeg har for øyeblikket NOEN spill på gang samtidig...

Telefon-scrabble. Blir du lett hekta på spill?

15.11.11

Smykkeskrinet. Ukens ugle #6

OK, da kan jeg så smått starte på den aller største ugleposten, nemlig uglesmykkene mine. Det er for tiden ingen tvil om at det er kjøpers marked på uglesmykker. Og jeg har kjøpt dem alle! Eller, det har jeg faktisk ikke. Det hender utrolig nok at jeg klarer å gå forbi et uglesmykke uten å kjøpe det, selv om det hører til sjeldenhetene. Og det beste er jo at de aller fleste av smykkene er relativt rimelige. Jeg har ingen "ekte" eller kjempedyre av arten. Og hvis jeg skulle komme til å betale såpass som 199,- kroner for et smykke, kan du banne på at det samme smykket ligger til den nette sum av 6,- kroner på etsy eller ebay.

Ett av de tusener på tusener av uglesmykker fra samlingen min. Kjøpt for 199,- på Taxi, trolig sett til en brøkdel av prisen på etsy.

14.11.11

Glede seg!

Den heidiske familie er som regel ganske trege på avtrekkeren. Vi er sånne som kan planlegge ferie i god tid, men uka før vi skal reise er verken fly eller hotell på plass (OK, det var LITT overdrevet, men...) I år hadde vi bestemt oss for å ta en førjulstur til Göteborg og Liseberg. Men uten tanke på at det var noe alle andre hadde tenkt å gjøre også! Da vi så omsider bestemte oss for å finne et hotell, viste det seg å være fullt over alt. Nesten... Til vi tilslutt fant et hotell som ikke var så sentrumsnært som vi hadde ønsket oss. Men en 10-minutters fergetur fram og tilbake til sentrum i desemberkulden kommer sikkert bare til å bli en fornøyelse! Uansett, nå gleder jeg meg MASSE til en tur med shopping, tivoli og champagne sammen med mann og yngstedatter sånn omtrent i det førjulsstria setter inn!

10.11.11

Au!

Spørsmålet er om man skal gå ut og klage åpenlyst for kanskje å oppnå litt sympati eller om man skal være martyr og lide i stillhet. Nå har jeg egentlig aldri vondt i ryggen, så strengt tatt burde jeg bare holde kjeft...

Neida, det er ikke meg, men kunne selvsagt vært det! Bare ikke i dag...

9.11.11

Rosa kanin

Jeg ønsker bare å komme med en uforbeholden unnskyldning til eldstedatteren som kom hoppende hjemom i går:

Jeg syntes selvsagt lua di var aldeles strålende! Og jeg LOVER å ikke knekke sammen i latter neste gang du stikker innom!

Kooz og klemz
Mamzen

8.11.11

En dings. Ukens ugle #5

Ingen ugler er for små eller ubetydelige!

Denne ukens ugle er en liten bonusgave som fulgte med uglekoppen (ukens ugle #4) jeg fikk i bursdagsgave. Nytteverdien er kanskje ikke stor, hvis man da ikke tar med at den faktisk er en liten bjelle! Som jeg kan ringle med når jeg ønsker en kopp te til...

Ringlende ugle.

5.11.11

Vaskemaskin - eller kjøleskap?

Jepp, da er ny vaskemaskin båret ned skummel kjellertrapp og satt i arbeid. Og, for å si det sånn, det blir nok en del overtidsarbeid på den denne helga!

Ny vaskemaskin! 
(Bilde er sterkt beskåret for å hindre at noen skal få glimt av mitt noe begredelige vaskerom...)

Nå må jeg innrømme at jeg ikke har fulgt særlig godt med på vaskemaskinmarkedet de siste årene. Jeg kaster meg liksom ikke over de ukentlige reklameavisene fra Elkjøp for å studere de nyeste modellene. Og selv om det nå kanskje er vanlig for vaskemaskiner av i dag, fikk jeg meg en overraskelse da jeg åpnet døra på vår nyanskaffelse. Det ble nemlig tent lys inne i trommelen! Som når man åpner ei kjøleskapsdør. Jeg undret noen sekunder på om det faktisk var et hightech-kjøleskap vi var gått til innkjøp av, men forkastet tanken på grunn av det noe upraktiske oppbevaringsrommet.

Trommelbelysning - et must i våre dager!

Jeg fulgte imidlertid spent med da jeg startet maskinen i dag morges, kanskje ble det arrangert et lysshow under selve vaskeprosessen? Men jeg kan meddele forsamlingen om at lysene ble slukket ganske raskt etter at forestillingen begynte. Og at jeg dermed slapp å tilbringe vel to timer nede i kjelleren for å se på... 

2.11.11

Stonehenge

Ja, what's the point, liksom?


Jeg er stor fan av brødrene Ylvis! Og blir ikke mindre imponert når de spyr ut låter som til forveksling ligner store hits - hadde det ikke vært for all humor og ironi!

Fordelen ved å ikke ha vaskemaskin

- er at man slipper å vaske klær!


Men det må innrømmes at det medfører en del ulemper også...

Neida, min haug er ikke riktig så diger - ennå...

Gammel vaskemaskin har bestemt seg for å slutte å tømme ut vann, manuell tømming av vann er uaktuelt i lengden. Til jubel og glede blir ny vaskemaskin installert før kommende helg og om litt har den heidiske familie rene og pene klær igjen.

1.11.11

Ukens ugle #4

En uglekopp er selvfølgelig et must for en ugloman, men det tok lang tid før jeg fikk det. Dette eksemplaret fikk jeg i bursdagsgave av mellomstedatter. Men jeg har ennå ikke hatt hjerte til/turt å bruke den til mine daglige kopper med te.