23.6.11

Ca. 24

Det er litt underlig, for ikke å si uvirkelig, å tenke på at hvis Mannen og Heidi hadde vært gift, så hadde de kunnet feire sølvbryllup neste år. Vel og merke om de hadde giftet seg med én gang de ble kjærester. Og dét gjorde de jo ikke. De fikk barn istedet... Men altså, sølvbryllup er da for gamle folk! Iallefall godt voksne! Betyr det at...? Nei, gamle er vi jaffal ikke!

Mannen er fortsatt langt, langt unna, så langt unna at google map slett ikke ville lage en kjøreanvisning til meg. Så dagen markeres relativt alene med et stykke brownie(s?) og et glass Pepsi Max. Og med vissheten om at det er i underkant av en måned igjen til Mannen er hjemme igjen. For godt!

Bloggifisert brownie, slett ikke verst det heller!

20.6.11

Tedrikkere og andre drankere


Hvis man får lyst på en kopp te klokka elleve på kvelden, så TAR man seg en kopp te klokka elleve på kvelden. Selv om man VEIT at det fører til at man våkner og MÅ en eller annen gang i løpet av natta...

(Og SÅ lang tid tok det før Heidi klarte å produsere et smart, gjennomtenkt og interessant blogginnlegg...)

Sammenheng

Man kan vel antageligvis slå fast med ganske stor sikkerhet, at det er en viss sammenheng mellom laber bloggaktivitet og antall besøkende!

Men dere skal vite at jeg EGENTLIG blogger veldig mye - inne i hodet mitt! Så det så...

Hilsen Heidi (som forhåpentligvis snarlig kommer tilbake med et litt mer gjennomtenkt innlegg).

14.6.11

Epoker og avslutninger

(Foto: Stig Mortensen)

Det nærmer seg slutten på et skoleår. For oss nærmer det seg slutten på en epoke også. Minstejenta er straks ferdig på barneskolen. Og fra høsten av er det ungdomsskolen som står for tur. Vi er definitivt ikke en småbarnsfamilie lenger. 

Jeg må innrømme at jeg kjente et stikk av savn i dag da det på storskjerm ble vist bilder fra da ungene begynte i første klasse. Så små og søte og uskyldige de var! Men du verden så glad og takknemlig jeg er for den store, fine jenta som ungen min har vokst seg til å bli i løpet av disse årene!

13.6.11

Yey or ney?

Mulig jeg var den eneste som ennå ikke hadde gjort et forsøk på å lage knekkebrød/kjeks selv. Men i kveld fikk jeg ånden over meg og makan til enkelt bakverk skal man lete lenge etter. Rør sammen rugmel, havregryn og litt frø sammen med vann, smør det utover en stekeplate, putt i ovnen og VIPS! har man sunt og godt underlag til feks. ost. Mor var helt klart yey, 13-åringen helte kanskje litt mer mot ney, men mor kommer garantert til å lage det igjen.

Smør utover...

...knekk opp.

12.6.11

Flere enn meg?

Vel, jeg visste det jo EGENTLIG. At butikkene pleier å stenge tidligere før en helligdag. Men både før skjærtorsdag og Kristi himmelfartsdag, da jeg var føre var, opplyste butikkene meg om at "nei, stenge tidligere, det gjorde de ikke lenger". Derfor hadde jeg litt for god tid i går. Planen var å komme meg ut innen fire, men klokka var vel fem over før jeg sto og røska i døra på Kiwi (litt usikker på hvordan man røsker i ei dør som åpnes automatisk, men...). Og jeg var slett ikke den eneste! Forresten tror jeg nesten kortere åpningstid kom litt overraskende på de ansatte også. Temmelig sikker på at den lappen ikke hang der på fredag...


Heldigvis finnes det andre handlealternativer. Samt grønnsaksbutikker som fullstendig overser at det er helligdager. Men EGENTLIG har jeg jo alt jeg trenger for å overleve til tirsdag...

11.6.11

I love cats!


(Jeg både tror, og ikke minst HÅPER, at dette er en smule skuespill...)

7.6.11

Det fine med blomster

- er at de stort sett matcher hverandre, selv om man ikke har testa det ut utover gulvet på Plantasjen.

Margeritt, engelsk pelargonia og en eller annen campunela.

Pelargonia, super- (eller kjempe-?)petunia, spansk margeritt og margeritt.

Men jeg har innsett at kjellerpelargoniaen har avgått ved døden og har dermed stedt den til hvile på et dertil egnet sted. 

Død pelargonia.

5.6.11

Så var det bare to...

Siden datter i Bodø fortsatt er i Bodø og datter med kjæreste stort sett er hos kjæreste (selv om hun påstår at hun forsatt bor hjemme) og Mann Brand fortsatt er i utland (hah!), er det bare 13-åringen jeg kan tukte til å være med på skogtur. Og så bikkja da. Men hun er jo på tur flere ganger om dagen uansett. 13-åringen hadde muligens vært ennå lettere å få med på tur hvis jeg kunne ha satt shopping foran, men skog fungerer det også. Enn så lenge. 

Det var ingen lang og krevende tur i dag, bare akkurat passe til å trekke inn litt skogsduft og få litt god samvittighet. 

100 meter tilbakelagt og pesebikkja peser.

Ukjente stier.

Skjer 'a?

After tur. Selvportrett by 13-åringen. Undertegnede helt til høyre i bildet.

Vær eller ikke vær


Det skal være byfest her til uka. Fra onsdag til lørdag. Vi kan slå fast at værgudene ikke liker byfester.

Rettelse: Det skal IKKE være byfest her til uka, men først neste uke! Så kanskje værgudene har andre planer da allikevel?

4.6.11

Sommersysler

Mens andre bestreber seg på å ha uteblomstene klare til 17. mai, gjør Heidi sitt beste for å få ut litt blomsterprakt sånn iallefall før midten av juni, alternativt før sankthans. I dag har jeg altså klart å fylle to blomsterbaljer med blomst, samt bære ut liket av pelargoniaen jeg så optimistisk plasserte i kjellertrappa i høst for ny framdriving denne våren. Jeg tror den er hinsides alt som kan kalles liv, men jeg har skvalpet på litt vann i fåfengt håp. I morgen står muligens beplantning av en krukke med blandede blomster for tur. Og fjerning av noen gule optimister som koser seg langs hekken. Da tror jeg også naboen blir glad.
Veggpryd. Muligens hengepetunia samt en annen hvit blomst.

Det er forresten ganske interessant å ta seg en tur på Plantasjen. Der Heidi bare grabber med seg den ene blomsten etter den andre fordi hun synes den er fin, observerer hun andre mennesker som plasserer blomstene i grupper på gulvet for å se om de matcher. Om de jeg har kjøpt i det hele tatt passer sammen, finner jeg ut i morgen. Sammen skal de stå uansett!

Etter hardt hagearbeid - ja, for jeg har faktisk klippet gresset i dag også, hele fire kvadratmeter er det vel igjen etter garsjegravingen og med store jordhauger jeg ennå ikke helt hvor jeg skal gjøre av - har man fortjent litt snadder. Og hva er vel bedre sommersnadder enn jordbær med vaniljekesam?

Til og med ganske så sunt! 

2.6.11

Ferieplaner

Fly er bestilt

leiebil likeså


før vi en gang i løpet av sommeren skal oppleve noe Heidi har drømt om lenge:


Vi har vært i Sør- Frankrike før, men da var vi for sent ute til å oppleve lavendelblomstringen. Nå ser det ut som om tidspunktet kan klaffe bedre.

Det som gjenstår, er å bestille hotell. Jeg vet at noen elsker å nettsurfe etter feriemål, jeg synes det er litt pes. Iallefall når man skal forholde seg til tilbakemeldinger tidligere hotellbrukere har lagt igjen. Det noen oppfatter som fantastisk, synes andre er helt grusomt.

Sist vi var i området, bodde vi på det sjarmerende, lille hotellet Juan Beach i Juan les Pins. 


Det er slett ikke umulig at vi vil prøve å få rom der denne gangen også, men kanskje det er noen der ute som har et annet, fint hotell i området Nice, Antibes, Juan les Pins å anbefale oss?